Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam First Lady'nin at keyfi

        Cumhurbaşkanlığı, resmi internet sitesinde First Lady Hayrünnisa Gül'ün ata binerken fotoğraflarını yayınladı. Hayrünnisa Gül'ün fotoğrafı Cumhurbaşkanı Gül'den 3 gün sonra Köşk'ün sitesinde yayınlandı.

        GAZETE HABERTÜRK / Enis YILDIRIM-Sevil KÜÇÜKKOŞUM / ANKARA

        CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, Kazakistan'da kendisine hediye edilen Erciyes adını verdiği atı görmeye gitmişti. Atlı Spor Kulübü'nde bakımı yapılan atına binmek isteyen Cumhurbaşkanı Gül, "Hazır değilsiniz. At da yeni geldi, huyunu bilmiyoruz" yanıtını alınca hevesi kursağında kaldı.

        Yanında eşi Hayrünnisa Hanım ve kızı Kübra olan Cumhurbaşkanı Gül, Atlı Polis Eğitim Merkezi'ne geçti. Burada da birbirinden güzel atları gören Gül, görevlilere bir kez daha ata binmek istediğini söyledi. Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz da ingiliz aygırı Elele'nin hazırlanması talimatını verdi.

        Gül'ün at sevgisi, tüm medyada geniş yer buldu. Aradan 3 gün geçtikten sonra, Çankaya Köşkü'nün internet sitesinde yayınlanan fotoğraf, o gün sadece Abdullah Gül'ün değil, First Lady Hayrünnisa Gül'ün de at merakı olduğunu ortaya koydu.

        HEYECANLANMIŞ

        Eşinin ardından Hayrünnisa Hanım da Elele'ye binmek isteyince Abdullah Gül attan indi. Polis memuru Ayşenur Yaman'ın yardımıyla ata binen Hayrünissa Gül, 10 dakika at üzerinde kaldı. Polis memuru Ayşenur Yaman, Atlı Polis Eğitim Merkezi içerisinde at üzerinde tur atan Hayrünnisa Gül'e, "Geride kalmayın, öne eğilmeyin. Dik oturun. Atı sevin sıcaklığını hissedin" gibi uyarılarla ata doğru şekilde binmesini sağladı.

        Ata binerken heyecanlanan fakat kısa sürede bu heyecanını yenen Hayrünnisa Gül'ün tur atarken polis memuruna sorular sorduğu duyuldu. Hayrünnisa Hanım, binici olan kadın polis memuru Ayşenur Yaman'la sohbet ederken 'Burada tek misin?', 'Kaç yıllık polis memurusun?' gibi sorular sordu.

        FOTOĞRAFI 3 GÜN SONRA ÇIKTI

        Hayrünnisa Gül. bindiği atı uzun süre severken kızı Kübra'yı yanına çağırıp onun da binmesini istedi. Fakat kızı binmek istemedi.

        Cumhurbaşkanı Gül'ün fotoğrafları pazar günü Köşk'ün internet sitesinde yer alırken, First Lady'nin fotoğrafları için 3 gün beklendi. First Lady'nin internet sitesine konulacak fotoğraflarını, Cumhurbaşkanı Gül bizzat seçti.

        "Binici" first lady'ler Latife Hanım ve Mevhibe Hanım

        ATA binmek, cumhuriyetin ilk iki first lady'si, Atatürk'ün eşi Latife Hanım ve 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün eşi Mevhibe Hanım'ın hobisiydi. Mevhibe Hanım'ın eşi İsmet İnönü ile birlikte at bindiği de biliniyor. Latife Hanım ise at binen, silah atan, İngilizce, Almanca, Fransızca bilen, piyano çalan Paris'te Sorbonne Üniversitesi'nde okumuş bir İzmir kızıydı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ