Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Kimliğini kaybetti hayatı karardı

        İLK OLAY BARTIN'DA GERÇEKLEŞTİ

        Akın Siner, Bartın'da kaybolan kimliğiyle işlenen suçtan dolayı aldığı mahkumiyet kararı üzerine şoke olurken, hayatında hiç gitmediği Bartın'da suç işlemesinin mümkün olmadığını belirterek kararı Yargıtay 11. Ceza Dairesi Başkanlığı'na temyize gönderdi. Daha sonra 2000, 2001 ve 2002 yıllarında da kaybolan kimliğiyle ilgili Aydın Didim ve Aydın Kuşadası ilçelerinde gıyabında yapılan yargılama ile mahkumiyet kararı çıktı. Kararları temyize gönderen Akın Siner, dilekçesinde, "1993 yılında hüviyet cüzdanımı kaybetmemin ardından Muğla Merkez Karşıyaka Mahallesine kayıtlı A.K. isimli bir şahıs çeşitli suç eylemlerine katılarak benim kaybetmiş olduğum kimlik kartımı kullanarak sürekli beni mağdur etmiştir. İlk olarak Bartın'da bir olay nedeniyle gıyabımda yargılama yapılmış ve hakkımda mahkumiyet kararı verildi. Ben, (Bartın Asliye Ceza Mahkemesi 2000/338 E., 2000/591 K. Nolu dosya) bu kararı 18 Nisan 2001 tarihli dilekçem ile karara itiraz ettim" dedi.

        Bu olayın ardından Didim'de benzer bir olay daha yaşandığını anlatan Akın Siner, dilekçesinde şu ifadeleri kullandı: "Didim Asliye Ceza Mahkemesinde (13/02/2001 tarihli 2000/236E ve 2001/69 K. Nolu dosya) yargılama neticesinde suçun gerçek failinin ben değil A.K. olduğu ortaya çıkmış ve ben beraat ettim. 27 Mayıs 2000 tarihinde Kuşadası'nda da benzer bir suç işlendi. Burada da benim kaybolan kimliğim kullanılmış."

        ÇOK ZARAR GÖRDÜK

        Akın Siner'in, 10 yıldır işlemediği suçlardan dolayı mahkeme mahkeme dolaşarak kaybolan kimliği ile başkasının işlediği suçlar nedeniyle maddi ve manevi zarara uğradığı belirtildi.

        Baba Muhittin Siner, 1993 yılında oğlunun kimliğini kaybettiğini belirterek şöyle konuştu: "Önce Bartın ardından Didim ve Kuşadası'nda oğlumun kimliği ile hırsızlık ve dolandırıcılık gerçekleştirilmiş. Bartın, Didim ve Kuşadası'nda oğlumun gıyabında gerçekleştirilen mahkemelerde mahkumiyet kararı verildi. Oğlum bu suçları kendisinin işlemediğini ispat etti ve mahkumiyet kararları bozuldu. Son olarak Antalya Manavgat'ta yine oğlum, kaybolan kimliği ile işlenen suçtan dolayı şu an Muğla E Tipi Kapalı Cezaevine girdi."

        Aile olarak maddi ve manevi büyük zarar gördüklerini anlatan baba Muhittin Siner, sözlerine şöyle devam etti: "Bu suçların işlendiği tarihlerde, oğlum ne Bartın'a, ne Aydın'a ne de Manavgat'a gitti. Gerçek suçlunun yakalanmasını istiyoruz. Aksi takdirde zanlı bu suçları işlemeye devam edecek."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ