Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Tatlıses'e tehdit davası

        A.A Tatlıses'e tehdit davası Çanakkale'nin Biga ilçesinde kurulu bulunan Doğtaş Mobilya yöneticileri, İbrahim Tatlıses'e kendilerini tehdit ettiği için İstanbul'da “Manevi tazminat”, Çanakkale'nin Biga ilçesinde ise “Tehdit ve Hakaret” davası açtı.

        Doğtaş Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan, yaptığı açıklamada, geçen yıl Kuşadası'ndaki otelinin oturma grupları ile mobilyalarını Doğtaş Mobilya fabrikalarında yaptıran Tatlıses'in bugüne kadar borcunun 1 milyon 279 bin YTL'lik kısmını ödediğini savundu.

        Geriye kalan ana para, haciz masrafları ve faizlerle birlikte yaklaşık 2 milyon 500 bin YTL'nin ödenmediği gerekçesiyle, Muğla'nın Bodrum ilçesinde açtıkları davanın sonuçlandığını ifade eden Doğan, Tatlıses'e ait Kuşadası'ndaki otele, Bodrum'daki 40 villaya ve Tatlıses'in şirketine ait ancak annesinin kullandığı bir otomobile haciz kararı alındığını söyledi.

        Doğan, haczedilen otomobilin Tatlıses'in annesi tarafından kullanıldığını haciz işlemlerinden sonra öğrendiklerini söyledi.

        TEHDİT DAVASI

        Davut Doğan, Tatlıses'in özel bir televizyon kanalındaki programında “Benim bazı mallarıma ve anneme ait arabaya haciz koydurmuşlar. Benim annemi üzeni ben bin kat daha fazla üzerim” şeklinde konuştuğunu iddia ederek, bunun üzerine İstanbul 6. Asliye Hukuk Mahkemesinde 500 bin YTL'lik “Televizyon yayınında yapılan hakaret ve tehditler nedeniyle oluşan manevi zararların giderilmesi, benzer saldırı tehlikesinin önlenmesi, ihtiyati tedbir kararı verilmesi”, Biga Cumhuriyet Savcılığına “Canlı televizyon yayını esnasında ölümle tehdit ve hakaret”, davası açtıklarını, Ankara Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesine ise ayrıca programın yayınlandığı kanaldan “Cevap ve düzeltme hakkı” için başvurduklarını kaydetti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ