Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HAFTASONU NE YAPSAM?

        İşte sizler için seçtiğimiz muhteşem haftasonu önerileri:

        Ne yesek?

        Refik

        Pazar hariç her gün 01.00'a kadar hizmet veren Refik, özellikle Karadeniz mutfağından lezzetlerle tanışabileceğiniz bir meyhane.

        Tiyatrocuların, ressamların, edebiyatçıların keyifli sohbetler gerçekleştirdiği nezih bir mekan. Balık ve et çeşitlerinin her türünü bulabileceğiniz Refik’te en özel yemekler, kuşkusuz Paçanga Böreği, kuzu sarma ve Beyoğlu’na özgü mezeler. Rezervasyon yaptırılması tavsiye edilir.

        Asmalımescit Cad. Sofyalı Sok. No: 10/1

        Tünel İstanbul

        Tel : 0 212 243 28 34

        Kırıntı

        Moda'nın klasiklerinden Kırıntı Cafe'nin Bağdat Caddesi'ndeki ikinci şubesi Bağdat Caddesi'nin gözde mekanlarından biri... Mutfak ve ortam olarak geliştirilen Kırıntı ekolü sempatisinden ve sıcaklığından hiçbir şey yitirmemiş. Etli-mantarlı dürümü yine aynı lezzette ama porsiyonu büyümüş.

        Kırıntı Bağdat Caddesi'nin diğer in mekanlarının aksine cadde üzerinde yürürken görebileceğiniz bir yerde değil. Cadde üzerindeki küçük bir tabelanın karşıladığı Kırıntı iç kısıma doğru uzanan yolda büyük bir apartmanın zemin katına konuşlanmış iki katlı olarak bir mekan olarak karşınıza çıkıyor.

        Kendinizi tamamıyla bir Amerikan restoranında hissedeceğiniz Kırıntı'da, hoş ve renkli bir ambiance var. Menüsü çok seçenekli, servis edilen yemekleri görünce iştah daha çok kabarıyor. Salatalardan burgerlere, dürümlerden diyet ve vejetaryan yemeklere, sıcak ve soğuk sandöviçlerden dünya mutfaklarından lezzetlere, pitalardan makarnalara, tatlılara kadar uzayan içinde "yok yok "bir menü. Bidiburger ve Kırıntı çorbası onlarca spesialiteden sadece ikisi.

        Kırıntı özellikle haftasonları çok kalabalık oluyor. Diğer zamanlarda da yoğunluğunu koruyan mekana gittiğinizde yer bulamayınca isminizi yazdırıp ayakta masaların boşalmasını beklemek istemiyorsanız önceden rezarvasyon yaptırmanızda yarar var. Mekan haftanın yedi günü 08.00-24.00 saatleri arası açık. Fiyatlar cadde geneli rayicinde. 18- 25 yaş arası müşteri grubunun sıkça uğradığı Kırıntı'da güncel şarkılar eşliğinde keyifli saatler içten bile değil.

        Bağdat Cad. No: 371

        Erenköy İstanbul

        Tel : 0 216 356 64 68

        Ne dinlesek?

        Yeni Türkü

        Tarih: 28 Eylül 2007

        Yer: Blonx

        Saat: 22.00

        1978 yılında kurulan Türk Müzik dünyasının efsanevi grubu Yeni Türkü, 28 Eylül Cuma akşamı Beyoğlu Bronx'ta sevenlerine unutulmaz anlar yaşatacak. İlk gününden beri Derya Köroğlu önderliğinde çeşitli müzisyenleri bünyesinde barındırmış olan grubun şu anki kadrosunda Erkin Hadimoğlu, Raci Pişmişoğlu, Furkan Bilgi, Erdinç Şenol ve Fatih Ahıskalı bulunuyor. Yeşilmişik, Vira Vira ve Aşk Yeniden gibi unutulmaz albümlere imza atan grubun konseri saat 22.30'da başlayacak.

        Michael Jackson Parti

        Tarih: 29 Eylül 2007

        Yer: Studio Live Technik

        Saat: 21.30

        Pop tarihine damgasını vuran ilk isim The Beatles oldu. Bir sonraki damga içinse 20 yıl beklemek gerekecekti. Michael Jackson 1983 tarihli ikinci albümü “Thriller” ile gelmiş geçmiş en çok satan albüme imza attığı gibi, dansı ve davranışları ile milyonların peşinde koştuğu bir ikon oldu. “Thriller” pop dünyasında örnek alınan ve gıptayla bakılan bir ürün olarak hala ışıldamakta. “Bad” ve “Dangerous” albümleri ile zirve yarışından kopmayan Michael Jackson, uzun süredir albüm yapmıyor olsa da, geçmişin mirasıyla daha yıllarca hatırlanacak kadar güçlü bir figür hiç kuşkusuz...

        Michael Jackson Parti, Popun Kralı’nın bu değerli müzikal birikimine saygı niteliğinde bir gece. Studio Live tarafından düzenlenen gecede Michael Jackson’ın kariyerindeki en sevilen parçaları tekrar hatırlanacak, hep bir ağızdan söylenecek. Gecede ayrıca; Michael Jackson’ın eşsiz konser ve video görüntüleri de olacak. Gecenin DJ’liğini ise DJ Şener Çetin üstleniyor.

        Bimeras Kültür Vakfı, 20 Eylül - 20 Ekim tarihleri arasında "iDANS" adı altında uluslararası bir çağdaş dans festivali düzenliyor. Dünyada çağdaş dans/performans alanının önde gelen sanatçıları festivale, Türkiye, Fransa, Belçika, Pakistan, ABD, Portekiz, İsrail, Hollanda, Filistin, Almanya, Norveç, Lübnan, Hırvatistan, Macaristan ve Tayland'dan 'solo' çalışmalarıyla katılıyor. 15 ülkeden 17 koreograf ve 26 gösterinin yer aldığı festivalin özelliği, çoğu eserin 1990'ler sonrası ortaya çıkan yenilikçi ve 'meydan okuyan' dinamiği yansıtması.

        Jerome Bel - Shirtologie - Ayşe Orhon - Tekrar edebilir misin?

        Tarih: 30 Eylül 2007

        Yer: Garajistanbul

        Saat: 20.30

        "Çağdaş dansın 'yapı taşları' İstanbul'da!!!"iDANS'ta, Jérome Bel, Xavier Le Roy, Vera Mantero ve Rui Horta gibi 'çağdaş dans'a yön veren koreografların yanı sıra Julia Cima, Pichet Klunchun, Julie Nioche, Adva Zakai, Eszter Salamon, Mia Habib, Tarek Halaby, Ibrahim Quraishi, Taldans, Ivana Müller, Ziya Azazi, Tadashi Endo gibi dünyanın önde gelen festivallerinde yer alan sanatçıların çalışmaları da sergileniyor. Bu koreograflar kendi disiplinlerini sorguluyor, alışılmışın dışına çıkıyor, seyirciyi kışkırtıyorlar.

        "aKabı nihayet İstanbul'da sahneleniyor..."Türkiye'de 'çağdaş dans'ın kurucularından Aydın Teker'in, iki yıldır önemli Avrupa festivallerinde yer alan aKabı adlı çalışması, Türkiye'de ilk defa iDANS'ta seyircisiyle buluşuyor. 23 ve 24 Eylül tarihlerinde Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda festivalin özel gösterimi olarak yer alan aKabı, festivalin solo olmayan tek gösterimi. Dansçıların giydikleri yüksek platformlu çeşitli formdaki ayakkabılar, üzerinde durulması imkansız gözükse de, iki buçuk yıl süren provalardan sonra, dansçılar beden sınırlarının ötesinde bir performans sergiliyorlar.

        "Çağdaş sanata bir de bedenden bakın!"iDANS, disiplinlerin buluştuğu bir dönemde, 10. Uluslararası İstanbul Bienali'nin tamamlayıcısı niteliğinde. Festivalde sahnelenen işler geleneksel 'dans' tanımlarının dışına çıkıyor; çağdaş sanatı beden yoluyla sahneye taşıyor. Dolayısıyla, çağdaş dansı tanımadan çağdaş sanatı tam olarak bilmenin mümkün olmadığını gösteriyorlar.

        "Bedenler inceleniyor"iDANS'ta bedenin maddeselliği ve ifade biçimleri masaya yatırılıyor. Koreografların 'laboratuvar' niteliğindeki çalışmaları bedenin sınırlarını zorluyor. Beden, çağdaş bir yaklaşımla yeniden keşfediliyor. Siz, kendi bedeninizin ne kadar farkındasınız?

        "Taşıdığın beden sen misin?"iDANS, bu yıl 'solo' çalışmalara odaklanıyor. Tarihsel, coğrafi, kültürel kimliklerini taşıyan bedenler, kolektif bellek ile bedenin biricikliği arasındaki çelişkiye dayalı eserlerde sergileniyor. 'Solo,' her ne kadar 'tek' anlamına gelse de, sahnede tek bir beden ne denli katışıksız olabilir? Bu beden, bireysel 'ifade özgürlüğü'nü ne ölçüde yansıtabilir? Bu sorular iDANS'ta, gösteriler, konferans ve performans-sunumlarında ele alınıyor.

        "Çağdaş'ı Doğu'da aramak..."Festival kapsamında dans gösterilerinin yanında ayrıca üç konser yer alıyor: Filistinli ud virtüözleri Trio Joubran, Lübnan'ın en önemli çağdaş müzik bestecilerinden Zad Moultaka ve yine Lübnan'dan deneysel doğaçlama müziğin tanınmış isimleri Christine Sehnaoui, Sharif Sehnaoui ve Mazen Kerbaj 'çağdaş' müziğe yeni açılımlar getiriyor.

        "Bu festival bu fiyata?.." iDANS'ta yer alan sahne çalışmalarını dünyanın hiçbir yerinde bu fiyata izlemek mümkün değil. Türk seyircisini ve genç koreografları, dünyada bu alanda olup bitenlerle tanıştırmayı amaçlayan Bimeras Kültür Vakfı sayesinde, gösterilere ve konserlere giriş ücreti sadece 10 -15 YTL. Ramsay Burt, Adrian Heathfield gibi ünlü dans yazarları ve akademisyenlerin katıldığı konferanslara ise giriş serbest.

        Festival mekanları:

        Sahne çalışmalarıà garajistanbul (festival ana mekanı) ve Kenter Tiyatrosu Özel Gösterimlerà Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı Konferanslarà Boğaziçi Üniversitesi, Güney Kampüsü, Demir Demirgil Salonu Konserlerà Boğaziçi Üniversitesi, Garanti Kültür Merkezi

        Ne izlesek?

        1408

        Yönetmen: Mikael Hafstorm

        Oyuncular: John Cusack, Samuel Jackson, Mary McCormak, Kim Thomson

        Tür: Korku / Gerilim

        Süre: 94 dk.

        Vizyon Tarihi: 28 Eylül Cuma

        Dili: İngilizce

        Altyazı: Türkçe

        Ünlü korku romanı yazarı Enslin, bir dizi kitap yazdıktan sonra yeni projesi için gittiği, kötülüğüyle ün salmış Dolphin Otel'in 1408 numaralı odasında kalmaya başladığında değişmeye başlar. Otel müdürünün uyarılarına karşı koyan yazar, perili olduğu söylenen bu odada yıllardan beri kalan ilk kişidir.

        FİLMİN FRAGMANINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

        Görüşme

        Yönetmen: Steve Buscemi

        Oyuncular: Steve Buscemi, Sienna Miller, Michael Buscemi, Tara Elders

        Tür: Dram

        Süre: 84 dk.

        Vizyon Tarihi: 28 Eylül Cuma

        Dili: İngilizce

        Altyazı: Türkçe

        Savaş muhabiri Pierre, kendisine kızgın olan editörünün verdiği yeni işten hiç hoşlanmamıştır. Amerika'nın en ünlü pembe dizi yıldızı Katya ile bir röportaj yapması gerekmektedir ancak Pierre'in Katya hakkında hiçbir bilgisi yoktur. İkili buluştuğunda, Pierre'in politik dünyası ve Katya'nın şöhret dünyası şiddetle çarpışır. Ancak her şey göründüğü gibi değildir.

        FİLMİN FRAGMANINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

        Yeni Ailem

        Yönetmen: Thomas Gilou

        Oyuncular: Gerard Depardieu, Nathalie Baye, Mathieu Amalric

        Tür: Komedi

        Süre: 124 dk.

        Vizyon Tarihi: 28 Eylül Cuma

        Dili: İngilizce

        Altyazı: Türkçe

        Mesut 9 yaşındayken Fransa'da bir köyde yaşayan çocuksuz çift Georges ve Gisèle'in yanına yerleştirilir. Bu sırada Fransa ile Cezayir arasında her gün gerçekleşen çatışmalar hayatlarının bir parçasıdır. Mesut'u insanların geri kafalılığından korumak için çocuğun ismini Michou'ya, saçlarını sarıya boyatırlar. Yavaş yavaş Georges ve Michou arasında bir yakınlık doğmaya başlar.

        FİLMİN FRAGMANINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

        Korsikalı

        Yönetmen: Alain Berberian

        Oyuncular: Jean Reno, Caterina Murino, Christian Clavier, Didier Flamand

        Tür: Komedi

        Süre: 92 dk.

        Vizyon Tarihi: 28 Eylül Cuma

        Dili: İngilizce

        Altyazı: Türkçe

        Dedektif Palmer için, Leoni'yi bulup kendisine miras kalan emlak hakkında belgeleri vermek kolay bir iştir. Fakat Leoni'nin Korsika'da polis tarafından tutuklanmış yüksek rütbeli bir özgürlük hareketi üyesi olduğunu öğrenince işin rengi değişir. Palmer verilen işi kabul eder, ancak bu cennet kadar güzel adaya geldiğinde hiç beklemediği bir şeyle karşılaşır.

        FİLMİN FRAGMANINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

        Sınır Ötesi

        Yönetmen: Gregory Nava

        Oyuncular: Jennifer Lopez, Antonio Banderas, Sonia Braga

        Tür: Cinayet Gangster / Gerilim

        Süre: 115 dk.

        Vizyon Tarihi: 28 Eylül Cuma

        Dili: İngilizce

        Altyazı: Türkçe

        Lauren Frederick, Chicago Herald'da çalışan hırslı bir gazetecidir. Editörünü etkilemeyi amaçlayan Lauren araştırma yapmak üzere Meksika sınırındaki korkuyla sarılmış bir şehir olan Juarez'e gider. Yüzlerce yerel kadın vahşi bir şekilde tecavüze uğrayıp öldürülmüşlerdir ve yetkililerden hiçkimse bunu dikkate almıyormuş gibi görünmektedirler.

        FİLMİN FRAGMANINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ