Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Hastane odasında ölüm pususu

        TUZAK SORU İTİRAF ETTİRDİ

        Zanlılar, 1999-2007 yılları arasında Kartal Cezaevi'nde bir kişinin soyulması, Fatih'te bir işyerinin bombalanması, bir kişinin tehditle malına el konulması, bir kişinin trafik kazası süsü verilerek öldürülmek istenmesi ve bir kişinin de tabancayla yaralanması olaylarından sorgulandı. Sorgu esnasında polis, 2000 yılında Kartal'da Alaattin Çakıcı'nın 'yakın adamları' olarak tanınan Yüksel Yılmaz ve Kadir Safçı'nın öldürülmesi olayını hatırlatarak, aniden, "Neden öldürdünüz" diye sorunca, zanlılar "Bu kişilerin yerini bize Hülya Ağansoy bildirdi" cevabını verdi. Tuzak soru üzerine gelen bu itirafın ardından harekete geçen polis, Hülya Ağansoy'u da gözaltına aldı.

        Mahkemeye sevkedilen Karagümrük çetesi üyesi 9 kişiden, aralarında Nurettin ve Soner Ergin'in de bulunduğu 6'sı tutuklandı.

        Hastane odasında ölüm pususu

        Yapılan plana göre, halen Kandıra F Tipi Cezaevi'nde kalan Alaattin Çakıcı'ya, sağlık sorunları nedeniyle sık sık gittiği Kartal SSK Hastanesi'ndeki odasında suikast düzenlenecekti.

        Düşmanımın düşmanı dostumdur

        Yapılan araştırmalarda, Hülya Ağansoy'un, öldürülen eşinin intikamını almak için Alaattin Çakıcı'yı öldürtmek istediği ve Çakıcı'nın hasmı olarak bildiği Ergin kardeşlerle anlaştığı belirlendi. Halen cezaevinde bulunan Nuri Ergin'in, telefon görüşmelerinde Hülya Ağansoy'a, "Düşmanımın düşmanı, aziz dostum" diye hitap ettiği belirlendi. Ev ve işyerlerindeki aramalarda, Nuri Ergin'in elinde 'Nutuk' ve Türk bayrağıyla çekilmiş fotoğrafları bulundu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ