Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam İntihar etmek isteyen genci Kahtalı Mıçı ikna etti

        Adana'da, hasta çocuğunun tedavisi için gerekli 450 lirayı bulamadığından sekiz katlı bir iş hanının damına çıkarak intihar etmek isteyen genci sanatçı Kahtalı Mıçı ikna etti.

        Olay, merkez Seyhan ilçesi Çınarlı Mahallesi'nde bulunan İnönü Caddesi üzerindeki Hüseyin Telmat İşhanı'nın damında meydana geldi. İddiaya göre, 29 yaşındaki Yılmaz Çakır, ilik kanseri olan çocuğunu tedavi ettirmek için 450 lira bulamadığından 8 katlı iş hanının damına çıkarak intihar etmek istedi. Çevredeki vatandaşların Çakır'ı görmesiyle olay polise bildirildi. Olay yerine gelen polis, ambulans ve Can-Kur'a haber verdi.

        Ambulans ve Can-Kur ekipleri gerekli önlemleri alırken, polis de dama çıkarak

        şahsı ikna etmeye çalıştı. Bu arada, yüzlerce meraklı vatandaş İnönü Caddesi'ni doldurarak intihar girişimini izledi. Bazı vatandaşlar cep telefonunun kamerasıyla bu anları görüntülemeye çalıştı. Bazı şahıslar ise Çakır'a "atlasana" diyerek bağırdı.

        KAHTALI MIÇI YARDIM SÖZÜ VERDİ

        Bu arada, takma adı Kahtalı Mıçı olan Mustafa Arslan hafta sonu arkadaşlarını ziyaret etmek için Adana'ya geldi. Kahtalı Mıçı, İnönü Caddesi üzerinde bulunan arkadaşlarının yanına geldiği sırada intihar girişimi vakasıyla karşılaştı. İntihar etmek isteyen gencin sorununu arkadaşlarına sorduran Mıçı, Çakır'a sorununu halledeceğini yardım yapacağı sözünü verdi. Bunun üzerine şahıs intihar etmekten vazgeçerek kendini polislere teslim etti.

        Kahtalı Mıçı, genç bir kişinin intihar etmek istediğini duyunca üzüldüğünü belirterek, "Orada genç bir arkadaş vardı biz de dolaylı bir şekilde ikna ettik. Yazık günahtır. Ne söz verdiysek o yardımda da bulunacağız" dedi.

        İntihar girişiminden vazgeçen Çakır ise polisler tarafından Yarbaşı Polis Merkezi'ne götürülmek üzere aşağı indirildi. Bu arada meraklı vatandaşlar nedeniyle izdiham yaşandı. Meraklı vatandaşlar Çakır'ı alkışlarla karşıladı. Çakır gazetecilere çocuğunun ilik kanseri olduğunu, ilik bulunamaması durumunda öleceğini söyledi. Şahıs polis merkezinde ifadesi alındıktan sonra evine götürüldü.

        IHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ