Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Diyarbakır Tabipler Odası da iki dilli uygulamaya geçti

        Diyarbakır'da bir araya gelen 20'ye yakın sivil toplum örgütü temsilcisi İran'da PJAK üyesi Hüseyin Xizri idam edilmesini protesto etti. BDP'nin iki dil uygulamasının ardından Tabipler Odası da Dernek binasındaki toplantı salonunda asılan ve üzerinde Türkçe ve Kürtçe "Ji tenduristi u Azadiye sexberi nabe" (Sağlıktan ve Özgürlükten tasarruf edilmez) yazılı afişin bulunması dikkat çekti.

        İlyas AKENGİN / DİYARBAKIR (AHT)

        Diyarbakır'da bir araya gelen 20'ye yakın sivil toplum örgütü temsilcisi İran'da PJAK üyesi Hüseyin Xizri idam edilmesini protesto etti. Diyarbakır Tabipler Odası'nda aralarında Diyarbakır Barosu, Eğitim-Sen'in de sivil toplum örgütleri, İran'da Kürtlere yönelik uygulanan idam cezasını kınadı. Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Şemsettin Koç, idamı "insan katliamı" olarak niteleyerek, katliamların evrensel hukuk kuralları çiğnenerek sürdüğünü savundu. İdam cezalarının öfkeyi dindirmekten ve intikam alma duyusunu tatmin etmekten başka bir işe yaramadığını ifade eden Koç, idamın insanlık dışı, onur kırıcı bir ceza ve yaşam hakkının ihlali olduğunu söyledi.

        "HÜSEYİN XİZRİ GİZLİCE KATLEDİLDİ"

        Hüseyin Xizri'nin 10 dakikalık duruşma sonrası idam cezasına çarptırıldığını ileri süren Koç, "Hüseyin Xizri 15 Ocak 2011'de ailesine ve avukatlarına bile haber verilmeden gizlice katledilmiştir. Son 20 gün içinde İran Devleti tarafından 60'a yakın kişi idam edilmiştir. En son uyuşturuculuk suçlaması ile bir günde 10 kişi idam edilmiştir. İran İslam Devletinin yaptığı bu insanlık dışı vahşeti kınıyor, bu uygulamalarından bir an önce vazgeçmeye davet ediyoruz" diye konuştu. Koç, ayrıca bölgedeki faili meçhul cinayetlerin açığa çıkması için Hakikatleri Araştırma Komisyonu'nun da kurulmasını istedi.

        TABİPLER ODASIDA İKİ DİLLİ UYGULAMAYA GEÇTİ

        Bu arada BDP'nin iki dil uygulamasının ardından Tabipler Odası da Dernek binasındaki toplantı salonunda asılan ve üzerinde Türkçe ve Kürtçe "Ji tenduristi u Azadiye sexberi nabe" (Sağlıktan ve Özgürlükten tasarruf edilmez) yazılı afişin bulunması dikkat çekti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ