Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Fuhuş operasyonunda gizlenme kazası!

        Eray EROLLU (AHT)

        Aksaray'da bir diskoteğe "Burası Türk dolu. Yabancı kadın sayısı çok az" parolasıyla düzenlenen baskında 20'si Türk, 10'u yabancı uyruklu toplam 30 kadın ile işletme müdürünün de aralarında bulunduğu 7 çalışan gözaltına alındı.

        Yüzlerini mont ve kazaklarla saklamaya çalışan kadınlardan biri emniyete getirilişi sırasında polis minibüsünden düştü. acı içinde kalan kadın gözyaşlarını tutamadı. Pazarlık eden kadınların dolar yerine TL üzerinden pazarlık yapması ve dolar almaması dedektifleri bile şaşırttı.

        Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak ve Kumar Büro Amirliği'ne bağlı dedektifler, dün sabaha karşı Aksaray'daki bir diskotekte fuhuş yapıldığı ihbarı aldı. Hemen harekete geçen dedektif çevre güvenliğini aldıktan sonra iki polis memuru müşteri gibi içeri girdi.

        İki polis, garson aracılığıyla çağırdıkları kadınlarla 400'er liraya 2 saatliğine anlaştı. Ardından da cep telefonuyla dışarıda bekleyen meslektaşlarına "Burası Türk dolu. Yabancı kadın sayısı çok az ama çeşit bol" parolasıyla baskının startını verdi.

        Baskında polis, 20'si Türk, 10'u Romanya, Fas, Türkmenistan, Rus, Moldova ve Çin uyruklu toplam 30 kadını gözaltına aldı. İşletme müdürünün de arasında bulunduğu 7 çalışan da yakalandı. Minibüslere bindirilen 37 kişi Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak ve Kumar Büro Amirliği'ne götürüldü. Medya mensuplarının görüntü almasını engellemek isteyen kadınlar yüzlerini, mont, kazak ve şallarıyla kapattı. Ancak emniyete getirilişi sırasında bir kadın, basamağı fark edemeyince minibüsten inerkn düştü. Acı içinde kalan kadının yardımına bir polis memuru koştu. Genç kadın ise gözyaşlarına boğuldu. Yabancı uyruklu kadınların sınır dışı edileceği belirtildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ