Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Zihinsel engelli kıza tecavüz!

        Bayram OK / SAMSUN (AHT)

        Samsun'da zihinsel engelli kadına tecavüz ederek hamile kalmasına neden olan 31 yaşındaki Murat D., 11 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Murat D. mahkemede, "Fındık bahçesinde 2-3 kez kendi isteği seviştik. Ancak ilişkiye girmedik. Nasıl hamile kaldı ben de almadım" dedi.

        Samsun'un Canik ilçesi Toygar köyünde oturan zihinsel ve aynı zamanda konuşma engelli 34 yaşındaki F.P.'ye komşusu olan bekar 31 yaşındaki Murat D., fındık bahçesinde tecavüz etti. Tecavüz sonrası F.P. olayı konuşamadığı ve zihinsel engelli olduğu için söyleyemedi. Aradan geçen zaman içerisinde genç kızın karnı şişmeye başladı. Bunun üzerine ailesi F.P.'yi Samsun Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne muayeneye götürdü. Yapılan muayenede F.P.'nin 17 haftalık hamile olduğu ortaya çıktı. Bunun üzerine durum Cumhuriyet Savcılğı'na bildirildi. Savcılığın talimatı üzerine harekete geçen Canik İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, F.P.'ye tecavüz eden kişinin aynı köyde oturan komşusu Murat D. oluğunu belirledi. Gözaltına alınan Murat D., hakkındaki suçlamaları kabul etmedi. Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Murat D., çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı. Ancak Samsun Kapalı Cezaevi'nde bir süre tutuklu kaldıktan sonra avukatının itirazı sonucu tahliye edildi. F.P. ise bir kız çocuğu dünyaya getirdi. Yapılan DNA testinde bebeğin babasının yüzde 99.9 Murat D. olduğubelirlendi.

        "NASIL HAMİLE KALDI, ANLAMADIM"

        Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkan Murat D., "Fındık bahçesinde F.P. ile 2-3 kez kendi isteği seviştik. Ancak ilişkiye girmedik. Nasıl hamile kaldı ben de almadım" dedi. Mahkeme heyeti, sanık Murat D.'yi 11 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ