Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Bugün bayram...

        HABERTÜRK, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın koltuklarına oturacak çocukları buldu. Ankara Aydınlıkevler İlköğretim Okulu 5. sınıf öğrencisi Bengisu Şahin, “23 Nisan Cumhurbaşkanı”, Ankara Hacı Mustafa Tarman İlköğretim Okulu 5. sınıf öğrencisi Umut Bayraktar “23 Nisan Başbakanı” olacak.

        İşte Cumhurbaşkanı ve Başbakan olacak çocuklar:

        ‘AKILLI BIDIK’

        Teknik ressam bir annenin ve emniyet müdürü bir babanın kızı Bengisu Şahin Cumhurbaşkanı Gül’ün koltuğuna oturacak. Beyin cerrahı olmak istiyor. Siyaset için ise “Pek çok doktor siyasetçi var. İlerde bakacağım” diyerek açık kapı bırakıyor. Seçim sürecinde siyasetçilere de “sakin kalmak için bol bol klasik müzik dinlemelerini” öneriyor. Arkadaşlarının ‘akıllı bıdık’ olarak tanımladıkları Bengisu, Abdullah Gül’ün “Güler yüzlü kişiliğinden ve pratik zekâsından etkilendiğini” vurguluyor. Kendisinin de en az Cumhurbaşkanı kadar güler yüzlü olduğunu anlatan Bengisu Şahin, “Ankara Matematik Olimpiyatları’nda Ankara ikincisi” olduğunu belirtirken, “Sanırım pratik zekâ konusunda da fena değilim” dedi.

        SİYASİLER İÇİN NE DEDİ?

        Bengisu, koltuğa oturunca velilere, “Çocuklarınızın yeteneklerinin farkına varın, önem verin” diye seslenecek. Cumhurbaşkanı’nın her zaman tarafsızlığını koruması gerektiğini anlatan Bengisu’nun gözünden siyasetçiler: -Başbakan: Çok kararlı, karizmatik, biraz agrasif -Kemal Kılıçdaroğlu: Çalışkan, biraz öğretmen gibi - Devlet Bahçeli: Sert görünümlü.

        10 yaşındaki Umut, Başbakan Tayyip Erdoğan’dan koltuğu devraldıktan sonra yapacağı konuşmada, “Kız çocuklarının tamamının hâlâ okuyamamasına ve gazetelerin üçüncü sayfalarındaki çocuk istismarı haberlerine artık son” diyecek. Kuaför bir annenin oğlu olan Umut, tam bir matematik tutkunu, beyin cerrahı olmak istiyor. Okulda, “her ortamda kendini belli eden, radikal bir öğrenci” olarak tanınıyor. Kendisine rol model olarak Atatürk ve annesini aldığını anlatan Umut, Erdoğan’ın esprili kişiliği ile açıksözlülüğünün kendisini etkilediğini söyledi. Ardından da, “Ben de en az Başbakan kadar espriliyim” diye ekledi.

        Arkadaşlarının ‘Süper çocuktur, konuşmayı sever” dediği Umut siyasetçilere de bir mesaj verdi: “Seçimler yaklaşıyor. Siyasiler her ili dolaşacaklar. Halkın kendileri ne inanması için önce onlar halkın yerine kendilerni koymalı. Yapamayacakları sözler verirler se sonra kendileri sorun yaşarlar.”

        YURDUN DÖRT BİR YANINDA 23 NİSAN COŞKUSU...

        TAKSİM ATATÜRK ANITI'NIN ÖNÜNDE TÖREN

        23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında, Taksim Atatürk Anıtı'nda tören düzenlendi.

        İstanbul Valiliği, 1. Ordu ve İstanbul Garnizon Komutanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, siyasi partiler ile sivil toplum örgütleri adına Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulmasıyla başlayan törende, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

        Törende, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu tarafından Anıt Özel Defteri imzalandı.

        Vali Mutlu deftere, bugünün, Ulu Önder Atatürk'ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı ve Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 91. yıldönümü olduğunu kaydetti.

        Yetenekli insan kaynağının, ülkelerin en büyük zenginliği olduğunu ifade eden Mutlu, deftere şunları yazdı:

        ''Bilginin, ilerlemenin itici gücü haline geldiği küresel dünyada, ülkemizin yarınlarını şekillendirecek olan çocuklarımızdır. Bu nedenle yarınlara emanet ettiğimiz gençliğin nitelikli yetişmesi için çağın gereklilikleri doğrultusunda kaliteli bir eğitim almaları için büyük özen gösteriyoruz. Milletimizin, bugünün ve yarının teminatı, temel varlığımız olan çocuklarımız, mesuliyet duyguları içinde çağdaş medeniyet seviyesine ulaşmanın önderliğini yapacaklardır.

        Cumhuriyetin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk; sana, ilke ve devrimlerine sarsılmaz varlığımızı tekrarlayarak, çizdiğin yolda emin adımlarla yürümenin kıvancıyla huzurunda saygıyla eğiliyoruz.''

        Törene İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 3. Kolordu Komutanı Korgeneral Hulusi Akar da katıldı.

        Bu arada İstanbul'da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında Fiyapı İnönü Stadyumu'nda düzenlenen programda bayramın coşkusu yaşandı. Etkinlik, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun halkın bayramını kutlamasıyla başladı.

        Geçtiğimiz yıllarda Ali Sami Yen Stadı'nda gerçekleşen 23 Nisan kutlamaları stadın yıkılmasıyla bu yıl İnönü Stadyumu'nda gerçekleştiridi. Buradaki törene İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 3. Kolordu Komutanı Hulusi Akar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Töre,n Vali Mutlu, Topbaş ve Korgeneral Akar'ın halkın bayramını kutlamasıyla başladı. İstiklal Marşı okunduktan sonra İstanbul Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız bir konuşma yaptı. Konuşmanın ardından okullarda şiir kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Birinciliği kazanan öğrencilere ödülleri Vali Mutlu, Topbaş ve Korgeneral Akar tarafından verildi.

        Öte yandan, törene katılan binlerce insan bayramın coşkusunu yaşıyoradı. Askeri bando eşliğinde yapılan geçit töreni ise izleyicilerin beğenisini topladı.

        LÖSEMİLİ ÇOCUKLARIN 23 NİSAN SEVİNCİ

        Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde tedavi gören lösemili çocuklar için 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla eğlence düzenlendi.

        Sosyal paylaşım sitesi aracılığıyla ''her şey bir gülücük için'' platformu adı altında bir araya gelen gençler, hastanede tedavi gören lösemili çocuklara hediyeler dağıttı.

        Palyaço ve animatörler tarafından gerçekleştirilen etkinliklerde, kendilerine verilen hediyeleri alan lösemili çocuklar kısa süre de olsa hastalıklarını unuttu. Grup üyeleri de gitar çalıp şarkılar söyleyerek, çocukların bayramı en mutlu şekilde geçirmelerini sağlamaya çalıştı.

        Grup üyesi Muhsin Küçükusta, 23 Nisan dolayısıyla çocukları sevindirmek, onların hayatta var olduklarını bilmelerini sağlamak amacıyla bu etkinliği gerçekleştirdiklerini söyledi.

        Küçükusta, lösemi hastalarının ne tür zorluklar çektiğini çok iyi bildiklerini belirterek, ''Çocuklara ve ailelerine destek olmak istiyoruz'' dedi.

        Aliye Küçükusta ise çocukların yüzünde bir gülümseme yarattıkları için çok mutlu olduklarını ifade etti.

        Mert Eldemir de burada çocuklara küçük de olsa güzel anlar yaşatmaya çalıştıklarını bildirerek, ''Bu hastaların neler yaşadığını çok iyi biliyoruz. Amacımız onlara moral vermek'' diye konuştu.

        Duygu Çulha ise bir farkındalık yaratmak istediklerini ifade ederek, ''Onlara yalnız olmadıklarını unutturmaya çalışıyoruz'' dedi.

        Metehan Karadeniz de dünyanın neresinde olursa olsun bir masum çocuğun gülümsemesinin hiçbir şeye değişilemeyeceğini belirterek, bu bilinçle böyle önemli bir günde lösemili çocuklara moral vererek yanlarında olduklarını kaydetti.

        Grup üyeleri, daha sonra çocukları yataklarında ziyaret ederek hediyeler verdi.

        SİLOPİ'DE 23 NİSAN KUTLAMALARINA BELEDİYEYİ TEMSİLEN SADECE ZABITLAR KATILDI

        Şırnak'ın Silopi ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlenen çelenk sunma törenine Belediye Başkanı katılmazken belediye çelengi amirsiz Ata'nın huzuruna bırakıldı.

        Ulu Önder Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları tüm yurtta olduğu Silopi'de de kutlanmaya başladı. Silopi Kaymakamlığı bahçesinde düzenlenen çelenk sunma törenine Silopi Kaymakamı Bünyamin Yıldız, 172. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Atilla Şirin, Silopi Cumhuriyet Başsavcısı Mesut Arkuntaş, mülki ve askeri erkan katıldı.

        İlk çelengi Kaymakam Bünyamin Yıldız sundu. Daha sonra Garnizon Komutanlığı çelengi Tuğgeneral Atilla Şirin tarafından sunuldu. Sıra Belediye Başkanlığı çelengine gelindiğinde ise 2 zabıta görevlisi çelengi alarak Ata'nın huzuruna belediye başkanı ve vekili olmadan sundu. Zabıtalar çelengi bıraktıktan sonra Ata'ya selam durarak görevlerini yerine getirdi. Belediye çelenginin ardından Cumhuriyet Başsavcısı Mesut Arkuntaş Cumhuriyet Başsavcılığı çelengini sundu.

        Törenin ardından bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Çelenk koyma töreni İstiklal Marşı'nın okunması sonrası sona erdi.

        İZMİR'DE 23 NİSAN KUTLAMALARI

        Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında Konak Halit Bey İlköğretim Okulu öğrencisi 8 yaşındaki Azmican Yıldız, İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç'ın koltuğuna oturdu.

        23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları İzmir'de devam ediyor. İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç koltuğunu Halit Bey İlköğretim Okulu öğrencisi 8 yaşındaki Azmican Yıldız'a devretti. Koltuğu İzmir Valisi Kıraç'tan devralan Azmican Yıldız öğrenci arkadaşları ve İzmirliler adına gerçekleştirilmesi için birçok talimat verdi. Öğrencilerin okullarına rahat giriş yapabilmesi için giriş çıkış saatlerinde araç trafiğinin durdurulmasının talimatını İzmir İl Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz'a veren Yıldız, ardından İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ragıp Üye ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu telefondan aradı. Milli eğitim müdüründen kendi okulları için akıllı tahta isteğini dile getiren minik vali, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'ndan da metro ve doğalgaz çalışmaları hakkında bilgi istedi. İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç ise tüm çocukların bayramını kutladığını söyledi.

        ÇANAKKALE'DE BAYRAM COŞKU İLE KUTLANDI

        Çanakkale'de, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşku içinde kutlandı.

        Çanakkale'deki 23 Nisan törenleri sabah saatlerinde Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı. Ardından 18 Mart Stadyumu'ndaki törenlere geçildi.

        Vali Güngör Azim Tuna, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve Boğaz Garnizon Komutanı Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Ercüment Tatlıoğlu'nun aracın üzerinden halkın ve çocukların bayramını kutlamasının ardından saygı duruşu eşliğinde göndere bayrak çekilip İstiklal Marşı okundu. İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı'nın günün anlam ve önemi ile ilgili yaptığı konuşmadan sonra ise öğrenciler tarafından şiirler okundu ve yapılan çeşitli yarışmalarda dereceye girenlerin isimleri okundu. Tören öğrencilerin geçit töreni, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanlığı Askeri Bandosu'nun konseri ve öğrencilerin gösterileri ile sona erdi.

        Öte yandan geçtiğimiz yıla göre bu yıl törene ilginin az olması dikkat çekti. Tribünlerin büyük kısmının boş kaldığı kutlamalarda protokol bölümünde de çok az kişi yer aldı.

        Liseli gençler harçlıklarından artırıp, ilköğretim öğrencilerini giydirdi

        Zonguldak'ta liseli gençler, 1 aydan bu yana biriktirdikleri harçlıklar ile ilköğretim okuluna giden 40 minik öğrenciyi, 23 Nisan Bayramı öncesi ayakkabı alarak sevindirdi.

        Zonguldak merkez çarşısında çocuk ayakkabısı satan esnafın önünde kuyruk oluşturan öğrenciler, 23 Nisan'a yeni ayakkabılarıyla girmenin sevincini yaşadı.

        Bu tür sosyal yardımlaşmaları yaparak küçüklere örnek olmak istediklerini belirten fen lisesi 1. sınıf öğrencileri, "Toplumda hep kötü şeyler değil, güzel şeyler de oluyor. Yarının geleceği olan küçüklere liseli öğrenciler olarak sahip çıkmak zorundayız." dedi. Liseli gençlerin örnek davranışı okul müdürleri başta olmak üzere herkesin takdirini kazandı.

        Anadolu öğretmen lisesi 9. sınıf öğrencisi Çağrı Avcı ve arkadaşları tarafından geçtiğimiz aralık ayında başlatılan yardım kampanyasına bugün bir yenisi eklendi. Durumu kötü olan öğrencilerin eğitiminin zor olduğunu bildikleri için Anadolu öğretmen lisesi olarak Sivriler beldesindeki ilköğretim okulunda yardım kampanyasının ilkini gerçekleştirdiklerini kaydeden Avcı, "Biz o zaman sadece maddi olarak değil çocuklarla birlikte konuşarak manevi yardım da sağladık. Şimdi ise arkadaşım kendi okuluyla beraber yardım başlattı, ben de destek olmak için geldim." dedi.

        Zonguldak Fen Lisesi'nde bir ay önce yardım kampanyası başlatan 9. sınıf öğrencisi Dilek Tandoğan da şunları söyledi: "Bunu yapmamızdaki amaç, küçük öğrencilerin eğitim hayatlarında şevk kazanmaları ve toplumda bu kadar kötü şey varken yardımlaşmanın da önemli bir şey olduğunu göstermek istedik. Biz lise öğrencileri olarak kendi çapımızda ufak bir yardımla minikleri sevindirdik. Aynı şeyin başka okullar tarafından da yapılmasını isteriz."

        Fen Lisesi Müdürü Tülin Yücesan ise geçlerin yardımlaşma duygusunun kendilerini çok mutlu ettiğini belirterek, "Lisemizin birinci sınıf öğrencileri kendi aralarında bir yardımlaşma kutusu oluşturup her gün harçlıklarından 1'er lira atarak toplam 600 TL para toplamışlar. Ve dediler ki: 'Hocam biz bununla ihtiyacı olan bir ilköğretim okulunun öğrencilerini sevindirmek istiyoruz.' Ben de onlara, çocukların ayakkabı ihtiyacının okul döneminde çok fazla olduğunu, istedikleri ayakkabıyı beğenerek kendilerinin almalarının onlar için daha anlamlı olacağını söyledim. Öğrenciler de kabul etti. Ve biz Arslan Zeki Demirci İlköğretim Okulu'nun müdür yardımcısıyla bağlantıya geçtik. Onların belirlemiş olduğu 40 öğrenciyi, ayakkabıcıya getirerek, beğenmiş oldukları ayakkabıları alacaklar, paraları biz ödeyeceğiz. Böylece toplumda yardımlaşma, büyüklerin küçüklere sahip çıkması, bayram öncesi geleneklerimizde olan çocukların sevindirilmesi gibi toplumsal ve kültürel değerlerin yaşanmasına, bir nebze de olsa katkı da bulunduysak ne mutlu bizlere." şeklinde konuştu.

        23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Kahramanmaraş, Denizli, Kayseri, Tekirdağ, Bursa, Manisa ve Adıyaman'da düzenlenen törenlerle kutlandı.

        Kahramanmaraş'ta Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törende, Vali Şükrü Kocatepe anıta çelenk bıraktı. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.

        Bu arada, 12 Şubat Stadyumu'nda devam edecek etkinlikler hava muhalefeti nedeniyle 30 Mart tarihine ertelendi.

        Törene, Garnizon Komutanı Albay Sadık Yıldız, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Jandarma Komutanı Albay İsmail Cömert, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Mehmet Fatih Karaaslan, Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, Baro Başkanı Metin Doğan, daire müdürleri ve öğrenciler katıldı.

        DENİZLİ VALİSİ ERKMEN, KOLTUĞUNU İLKÖĞRETİM ÖĞRENCİSİNE BIRAKTI

        Denizli'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri, valilik önünde Atatürk anıtına çelenk sunma töreniyle başladı.

        23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Denizli Valiliği önünde bulunan Atatürk anıtına, Denizli Valiliği, Denizli Belediye Başkanlığı ve sivil toplum kuruluşları tarafından çelenk bırakıldı.

        Çelenk sunumunun ardından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Denizli Valisi Yavuz Erkmen'i makamında ziyaret eden Doğa Koleji öğrencilerinden Asil Aki, geçici olarak vali oldu.

        Vali Aki, Belediye Başkanı Osman Zolan'ı arayarak Denizli'de daha çok ağaçlandırma ve parkın yapılması talimatını verdi.

        Bu arada CHP Denizli İl Başkanı Himmet Yavaş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Valilik önünde düzenlenen çelenk koyma töreninde AK Parti'nin çelenginin bulunmamasını eleştirdi.

        ÖĞRENCİLER YAĞMURA RAĞMEN GÖSTERİ SUNDU

        Kayseri'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Kadir Has Stadı'nda düzenlenen törende öğrenciler, yağmura rağmen gösterilerini sundu.

        Bayram kutlama programı, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasıyla başladı. Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, Garnizon Komutanı Tümgeneral Ali Demiral ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ile kurum ve kuruluş temsilcileri anıta çelenk koydu.

        Kutlama programı, daha sonra Kadir Has Stadı'nda düzenlenen törenle devam etti. Yağmur nedeniyle stat yanındaki Atatürk Spor Salonu'na alınması planlanan tören, yeniden Kadir Has Stadı'na taşındı.

        Resmi geçit töreni ile başlayan törende öğrenciler, günün anlamına uygun şiirler okudu. Öğrenciler, hafif yağmur yağışı altında gösterilerini sundu.

        TEKİRDAĞ

        23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Tekirdağ'da törenlerle kutlanıyor.

        Özel Makbule Ölçen Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Okulu öğrencisi Yunus Altuntaş ve 13 Kasım İlköğretim Okulu öğrencisi Kader Birtek, Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek'i ziyaret ederek, temsili olarak makamına geçti.

        Birtek, dünya barışının hakim olmasını dileyerek, savaşların yaşanmamasını, kadın ve çocukların ölmemesini diledi.

        Birtek, ''Herkesin huzur içinde yaşadığı, ayrımcılığın olmadığı bir dünya istiyorum'' dedi.

        Okullarda, kırtasiye gibi eğitim yardımlarının olmasını da isteyen Birtek, bu isteğini İl Milli Eğitim Müdürü Şenol Genç'e bildirdi.

        Kemelek de ''Tüm isteklerinizi yerine getireceğiz. Bugün çocukların günüdür. Tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyorum'' dedi.

        Murat Hüdavendigar İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi Hümeyra Şimşek de Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç'ı ziyaret ederek, temsili olarak makama geçti.

        Şimşek, çocukların spor yapabilecekleri bir kompleks ve okullarının bulunduğu alana lise yapılmasını istedi.

        Dalgıç da Şimşek'in isteklerini not alarak, bunları yerine getireceklerini söyledi.

        BURSA

        23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Bursa'da törenlerle kutlanıyor.

        İlk tören Heykel'deki Atatürk Anıtı önünde düzenlendi. Vali Şahabettin Harput, Garnizon Komutanı Vekili Jandarma Kıdemli Albay Sulhi Tiryaki, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile diğer kurumların temsilcilerinin saygı duruşunda bulunması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından anıta çelenk sundu.

        Atatürk Spor Salonu'nda devam eden törende Harput, Tiryaki ve Altepe, tören arabasıyla töreni takip eden çocukları ve vatandaşları selamladı.

        Öğrencilerin oluşturduğu koronun İstiklal Marşı'nı okumasının ardından, öğrenciler ve TRT 33. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği kapsamında yabancı ülkelerden gelen çocuklar resmi geçide katıldı.

        Yürüyüş sonrası, Bursa Zihinsel Engelliler Mehter Takımı'nın sunduğu gösteri, stadı dolduran yaklaşık 20 bin kişi tarafından ayakta alkışlandı.

        Resmi tören, Bursa'daki okullarca ortak hazırlanan ''7 Bölge 7 Renk'' isimli gösteriyle sona erdi.

        MANİSA VALİSİ GÜVENÇ, KOLTUĞUNU İLKÖĞRETİM ÖĞRENCİSİNE BIRAKTI

        23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla ilköğretim öğrencisi Selami Bulut, Vali koltuğuna oturdu.

        23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları töreni Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk ve Milli Egemenlik Anıtı önünde yapıldı.

        Güvenç, Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Şenol'un anıta çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

        Törende kutlamaların ardından Manisa Valisi Celalettin Güvenç, Vicdan Karaosmanoğlu İlköğretim Okulu Müdürü Melih Karakoç ve sınıf öğretmeni Süheyla Tuatay ile okulun 8. sınıf öğrencisi Selami Bulut'u makamında kabul ederek öğrenciyi koltuğuna oturttu.

        Valilik görevini devralan Selami Bulut, İl Özel İdare Genel Sekreterinden varoşlardaki okullara spor malzemesi yardımında bulunmasını istedi. Belediye Başkanını da telefonla arayan Bulut, merkezi okullarda okulları çevreleyen duvarların yenilenmesi çalışmasının güzel olduğunu belirterek, benzer çalışmanın kenar mahallelerdeki okullarda da yapılmasını istediğini söyledi.

        Güvenç, AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber ile birlikte öğrenci ve okul müdürü ile öğretmene hediyeler verdiler.

        23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarına Manisa 19 Mayıs stadında devam edildi.

        ADIYAMAN

        23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Adıyaman'da törenlerle kutlandı.

        Valilik önündeki Atatürk Anıtı'nda düzenlenen ilk törende, anıta çelenkler konuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra Vali Ramazan Sodan, Namık Kemal İlköğretim Okulu beşinci sınıf öğrencileri Furkan Kurtuluş ve Büşra Gül Topdemir'i kabul ederek, koltuğuna oturttu.

        Kurtuluş, öğrencilerin Cumhuriyet'e daha sıkı sarılmalarını ve gelecek nesillerin eğitimlerine destek verilmesini istedi. Topdemir de öğrencilerin sadece bayramlarda değil her gün hatırlanması gerektiğini ifade ederek, ''Ulu Önder Atatürk'ün dediği gibi gençler yeni nesil sizlerin eseri olacaktır'' diye konuştu.

        Daha sonra Atatürk Stadyumu'nda devam eden kutlamalarda, Vali Ramazan Sodan, Jandarma Garnizon Komutanı Albay Ali Osman Salık ve Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan'ın halkın bayramını kutladı.

        GAZETE HABERTÜRK / AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ