Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam 18’inde söndü!

        TOKİ'nin İstanbul Halkalı'da yaptırdığı 450 yataklı Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, açılışının 18. gününde yangın tehlikesi atlattı, yoğun bakım hastaları ve riskli gebeler başka bir hastaneye sevk edildi.

        ŞÜKRAN ÖZÇAKMAK AHT

        TOKİ tarafından henüz geçici teslimi yapılan hastanede, poliklinik bölümü asansör kumanda panosunda meydana gelen arıza nedeniyle yangın çıktı. Plastik aksamda çıkan yangın, bazı asansörleri devre dışı bıraktı, binanın diğer bölümlerinde de elektrik kontağına yol açtı.

        23 BEBEK BAŞKA HASTANEYE SEVK EDİLDİ

        Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesindeki 23 hasta ve riskli gebeler diğer hastanelere sevk edildi, ameliyatlar durdu. Bu arada asansörde bulunan hasta ve personel mahsur kaldı.

        Deprem hasarlı olmasına rağmen yıllarca boşaltılamayan Bakırköy Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 25 Nisan 2011'de hsta ve personeliyle birlikte Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne taşımıştı. Geçici kabul sonrası taşınan hastane, 2 Mayıs'ta poliklinik hizmetini başlatarak yeni hasta kabul etmeye başlamıştı.

        DEPREM HASARLI BİNADAN ÇIKMIŞLARDI

        Taşınmayla birlikte tam kapasiteyle çalışmaya başlayan hastanede elektriklerin sık sık kesilip geldiği, sürekli yaşanan elektrik sorununun iki asansörde meydana gelen elektrik kontağıyla tamamen kesildiği öğrenildi. Yangın tehlikesi yaratan elektrik kontağı sorunu giderilirken, asansörde mahsur kalan hasta ve personelin de kurtarıldığı öğrenildi. Hastane yetkilileri, elektrik kesintisi nedeniyle yoğunbakım ünitesinin kapatıldığını, yoğun bakımda yatan iki bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu, elektrik sorunu giderilene kadar yoğunbakıma yeni hasta kabul edilmeyeceği, durumu ciddi olan hastaları riske etmemek için de başka hastanelere sevk ettiklerini söyledi.

        UYUM SORUNU

        Arızanın kendilerinden kaynaklanmadığını söyleyen İstanbul Boğaziçi Elektrik Kurumu yetkilileri, hastanenin iç tesisatından kaynaklı bir uyum sorunu nedeniyle elektrik kesintisinin olabileceği, arızayla ilgili olarak da kendilerine bir bildirim yapılmadığını ileri sürdü.

        Bu arada basın açıklaması yapan İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü, olayın 18-19 Mayıs 2011 tarihlerinde meydana geldiğini, arızanın giderilmesi için de çalışma yapıldığını bildirdi. Hastaların sevkini doğrulayan Müdürlük açıklaması şöyle:

        ELEKTRİK ARIZASI

        "Elektrik arızası nedeniyle jeneratörler devreye alınmış olup, tedbir amaçlı olarak da yoğun bakımda özelliği olan ağır hastalar diğer hastanelere sevk edilmiştir. Sağlık Bakanlığı ve İstanbul Sağlık Müdürlüğü teknik ekipleri de, hastanenin elektrik sistemindeki arıza üzerinde çalışmaktadır.

        Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesinde kısa süreli elektrik kesintileri yaşanmış, ancak kesintisiz güç kaynağı kısa sürede devreye girmiştir ve hastalar herhangi bir zarar görmeden yoğun bakım ünitesinde hizmet verilmeye devam edilmiştir. 20 Mayıs 2011 tarihinde ise, saat 11.00'de BEDAŞ tarafından bakım amaçlı elektrik kesintisi yapılmıştır. Bu sırada jeneratörlerin otomatik olarak devreye girmemesi üzerine jeneratörler elle devreye sokulmuştur. Şebeke elektriğindeki kesinti devam etmekte olup, hastanenin jeneratörleri halen sorunsuz çalışmaktadır. Elektrik sistemindeki tüm fonksiyonlar, tedbir amaçlı olarak Sağlık Bakanlığı ve İstanbul Sağlık Müdürlüğü teknik ekipleri tarafından incelenmektedir. Teknik rapor kesinleşinceye kadar Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesindeki 23 hasta ve riskli gebeler diğer hastanelere sevk edilmiştir. Hastanenin kadın doğum, acil çocuk ve yataklı kliniklerinin faaliyetleri halen sorunsuz devam etmektedir."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ