İlk duruşma 22 Kasım'da
Ahmet Şık, Nedim Şener ve Soner Yalçın'ın da aralarında bulunduğu 12'si tutuklu 14 şüpheli hakkında açılan davanın ilk duruşması 22 Kasım'da yapılacak
Özden ATİK/AHT
"Ergenekon" soruşturması kapsamında ODATV'de yapılan aramalara ilişkin eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı ile gazeteciler Ahmet Şık, Nedim Şener ve Soner Yalçın'ın da aralarında bulunduğu 12'si tutuklu 14 şüpheli hakkında açılan davanın ilk duruşması 22 Kasım'da yapılacak.
İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi, dava tarihini 22 Kasım olarak belirlerken, tutuklu sanıkların tahliye taleplerini ise reddetti. Mahkeme heyeti, Ahmet Şık avukatlarının müvekkillerinin cezaevinde savunmasını hazırlayabilmesi için bilgisayardan faydalanma talebini ise cezaevi yönetiminin takdirine bıraktı. Heyet, şikayetçi Nazlı Ilıcak ile süpheli İklim Bayraktar ile Ahmet Mümtaz İdil'e davetiye çıkarılmasına karar verdi. Duruşma, Çağlayan Adalet Sarayı'nda C1-Z0 numaralı salonda görülecek.