Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Tapu çaycısı rüşvetçileri yakalattı!

        Bursa'da, tapu dairelerinde bir günde halledilmesi gereken işleri aylarca bekleterek vatandaşlardan rüşvet aldıkları ileri sürülen ikisi müdür 12 kişi gözaltına alındı. Olay; tapu dairesinde çaycılık yapan bir kişinin mağdur edilen vatandaşa teklifte bulunmasıyla ortaya çıktı. Zanlıları 6 ay takip eden Bursa polisi 40'dan fazla rüşvet anını kaydetti.

        Edinilen bilgiye göre, tapu işlemi aylarca bekletilen bir vatandaş yanına gelen çaycının rüşvet teklifi üzerine konuyu Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Mücadele Şubesi'ne aktardı. İhbar üzerine harekete geçen dedektifler Cumhuriyet Caddesi'nde bulunan Osmangazi ve Yıldırım Tapu Daireleri'ni teknik takibe aldı. 40'dan fazla rüşvet alıp verme anını görüntüleyen polis, iki gün önce operasyona start verdi. Ayrı adreslere yapılan eş zamanlı baskınlarda Osmangazi Tapu Dairesi Müdürü Mustafa K. (50), Yıldırım Tapu Dairesi Müdür Yardımcısı Nebi K. (41), hizmetliler Emrullah A. (42), Habip P. (45), bayan memur Tijen C. (50), memurlar Erol Ş. (38), Yılmaz E. (54), Ekrem A. (41), emlakçılar Reşat A. (56) Ayhan V. (41), Ali M. (34) ve çaycı Hüseyin C.'yi (46) gözaltına aldı. Zanlıların tapu işlemlerini bazen bir sene beklettikleri, aldıkları rüşvet karşılığında bir günde hallettikleri öğrenildi. Bazı memurların ise kredi kartlarını bile ödettikleri ortaya çıktı.

        PARA HAVUZDA TOPLANIP PAYLAŞTIRILIYOR

        Zanlıların bazen paraları kişisel olarak topladıkları bazen ise havuz yapıp dağıttıkları öğrenildi. Gözaltına alınan şüpheliler, 'Suç işlemek için örgüt kurmak, örgüt kapsamında rüşvet almak, vermek, aracılık etmek' suçlarından adliyeye sevk edildi. Müfettişlerin ise tapu dairelerinde yaptıkları incelemenin devam ettiği ve bazı usulsüzlüklerin tespit edildiği bildirildi.

        Polisin 6 aylık takip esnasında 40'tan fazla rüşvet anını kameraya kaydettiği, bunların delil olarak savcılığa gönderildiği öğrenildi.

        IHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ