Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Cesedi kömürlükte bulunan kadının katil zanlısı komşusu çıktı- İstanbul Küçükçekmece, kadın cinayeti

        Küçükçekmece'de kaybolduktan bir süre sonra evinin kömürlüğünde cesedi bulunan Nuray Özdemir'in (67) katili komşusu çıktı. Cinayetle ilgili gözaltına alınan Özdemir'in komşusu Sevda (Javahir) Y. ile kocası Fatih Y. adliyeye sevk edildi. Polisteki ifadesinde cinayeti itiraf ettiği öğrenilen Sevda Y., adliyeye çıkarılışı esnasında suçlamaları kabul etmedi. Sevda Y.'nin gösterdiği yerde cinayette kullandığı bıçak bulunurken olay günü giydiği elbisede de kan lekelerine rastlandı.

        Kanarya Mahallesi Yarasa Sokak'ta oturan 4 çocuk annesi Nuray Özdemir, 11 gün önce ortadan kayboldu. Çocukları, bir televizyon kanalına çıkarak kayıp annelerini aramaya başladı. Ancak tüm çabalara rağmen yaşlı kadından haber alınamadı. Televizyon sunucusu "Evinizin altındaki kömürlüğe ve apartman çevresine bakın" dedi. Bu sözler üzerine kadının akrabası dün saat 18.00'da kömürlüğe indi. Özdemir'in kanlar içerisindeki cesedi, kapalı olan ve daha önce bakılmayan kömürlük bölmesinde bulundu. Olay yerine gelen polis, kadının 24 defa sırtından bıçaklanarak öldürüldüğünü belirledi.

        Konuyla ilgili soruşturma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği dedektifleri, Nuray Özdemir'in kaybolmasıyla ilgili programa konuk olan ve şüpheli ifadeleriyle dikkat çeken Sevda (Javahir) Y.'yi gözaltına aldı.

        Polisteki sorgusunda cinayeti kabul ettiği öğrenilen Sevda Y.'nin, ifadesinde, "Ben mutfak masrafımdan artırarak 500 TL biriktirdim. Parayı benim adıma saklaması için Nuray Özdemir'e verdim. Kocamın arabası arızalandı. 500 TL'ye ihtiyacı olduğunu ve borç olarak birinden almamı istedi. Daire kapımın önünü silerken Nuray Özdemir, kapısından çıktı. Bir yere gidiyordu. Durdurup paramı istedim. Bana üzerinde olmadığımı ve sonra vereceğini söyledi. Ben 'paramı ne yaptın' deyince de küfürler edip hakaretler yağdırdı. Mutfaktaki ekmek bıçağını aldım. Sırtından bıçakladım. Kömürlüğe girdi. Sonra da yere yığıldı. O sırada kocam evdeydi ve televizyon seyrediyordu. Onun bu olayla ne ilgisi var ne de haberi. Bana 'Bu kadını kim öldürmüş olabilir' diye sürekli soruyordu" dediği öğrenildi. Polis her ihtimale karşı Sevda Y.'ın kocası Fatih Y.'yi de gözaltına aldı.

        Bu arada, Sevda Y.'nin gösterdiği yerde cinayette kullanılan bıçak bulundu ve olay günü giydiği elbisede kan lekelerine rastlandı.

        Emniyetteki işlemleri tamamlanan karı koca Küçükçekmece Adliyesi'ne sevk edildi. Sevda Y. emniyetten çıkarılışı esnasında basın mensuplarının sorularına, "Ben bir şey yapmadım." cevabını veri. Sevda Y.'nin polis aracına bindirilirken ağlamaklı olduğu görüldü.

        CİHAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ