Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam 'Baraj patlaması' incelemeye alındı

        Gaziantep'in Nizip ilçesindeki Hancağız Barajı'nın su pompalama ünitesinde meydana gelen patlama ile ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanlığı inceleme başlattı.

        Gaziantep'in Nizip İlçesi'nde bulunan ve Nizip Çayı üzerinde kurulu Hancağız Barajı'ndaki su pompalama ünitesindeki 400 metrelik tünelde metan gazı sıkışması nedeniyle meydana geldiği iddia edilen patlamanın üzerinden yaklaşık 27 saat geçmesi üzerine, enkaz altında kalan ve halen izlerine ulaşılamayan baraj sulama sorumlusu Davut Akın (45) ve DSİ görevlisi Ökkeş Güçlü'nün (43) bulunmaması üzerine olay yerinde bulunan kurtarma ekipleri,

        çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

        Olay yerinde çalışmaları izleyen kayıp yakınları zaman zaman sinir kirizi geçirdi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, meydana gelen patlama olayı ile ilgili inceleme başlatarak olay yerine görevlendirildiği başmüfettişi gönderdi.

        Konuyla ilgili görevlendirilen ve olay yerine gönderilen baş Müfettişler, Mustafa Tekbıçak ve Harun Atılgan, patlamanın olduğu alan ve çevresinde inceleme yaparak çalışmalar ile ilgili bilgi aldı.

        Baş Müfettiş Mustafa Tekbıçak, yaptığı incelemenin ardından Olay yerinde bir takım inceleme yapacaklarını yapılacak olan çalışmanın ardından bir neticeye ulaşacağını belirtti.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ