Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Altınsu Deresi'nde can pazarı, Şemdinli'de köprü rezaleti

        Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Altınsu köyünde ikamet eden vatandaşlar, mevcut köprünün uzak kalması nedeniyle kendi imkanları ile yaptıkları derme çatma köprüden geçerek adeta ölüme meydana okuyorlar.

        Altınsu köyünden geçen ve ismini aynı köyden alan Altınsu Deresi can almaya devam ediyor. Üç gün önce derme çatma köprüden geçerken dengesini kaybederek akıntıya kapılan Selim Canan (70) hayatını kaybetmişti. Karların erimesiyle debisi yükselen Altınsu Deresi'nin üzerinde ulaşımı sağlayan tahta köprü de bozulunca, imece usulüyle köylüler onarım çalışması başlattılar.

        Köprü yapımında çalışan köylülerden Nevzat Demir, kendi imkanlarıyla onarım yapmaya çalıştıklarını söyledi. Demir, "Çocuklarımız bu tahta köprüden geçerek okula gidiyor. Çok tehlikeli olmasına rağmen buradan geçmek zorundalar. Köyün asıl köprüsü bizden 2 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Mecburen bu tehlikeli köprüden geçiyoruz. Yetkililerden köprü istiyoruz" diye belirtti.

        Desti İstekli isimli vatandaş ise, bu köprüyü kullandıklarını belirterek, "Bu köprüyü yaklaşık 80 aile kullanıyor. Üç gün önce yaşlı bir adam bu köprüden geçerken suya düşüp hayatını kaybetti. Yetkililerden yardım bekliyoruz. Lütfen bu sorunumuza bir çözüm bulsunlar" dedi.

        82 yaşındaki Veysi Dindar ise, yaklaşık 50 senedir bu köyde yaşadığını söyleyerek, "Hatırladığım kadarıyla ilk defa su seviyesi bu kadar yükseldi. Yetkililerden tek isteğim buraya yeni bir köprü yapmalarıdır" dedi.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ