Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Lüks Atatürk Havalimanı'nın en pahalı içeceği

        İstanbul Atatürk Havalimanı'nda 'Duty Free' olarak bilinen gümrüksüz satış mağazalarında Fransa'nın dünyaca ünlü en pahalı şarabı Petrus ilk defa şişesi 9 bin 100 Euro'ya (21 bin 400 lira) satışa çıktı. Atatürk Havalimanı tarihinde ilk defa bir içecek bu fiyattan alıcısını bekliyor. Fiyatı eskiliği ve üretim yılları kalitesine göre değişen Petrus'un 1990 üretimi şarabından mağazalarda 12 tane bulunuyor. Özel şaraplar satışa çıkmasının üzerinden tam 5 ay geçmesine rağmen yolcular tarafından ilgi görse de hala alıcısı yok. Petrus şarapları kırılma tehlikesine karşı sadece özel bir cam bölmede kilitli olarak sergileniyor.

        Gökhan ARTAN / AHT

        Türkiye'nin dünyaya açılan en büyük kapısı olan İstanbul Atatürk Havalimanı tarihinde ilk defa bir içeceğin 9 bin 100 Euro'dan satışı yapılıyor. Dış Hatlar Terminali geliş bölümündeki Akfen-Tepe-Unifree (ATÜ) tarafından işletilen Gümrüksüz Satış Mağazaları'nın A-3 olarak tanımlanan bölümünde büyük bir içki kavı yer alıyor.

        244 metrekare olan premium mağaza konsepti ile yapılan 16 metre genişliğinde ve 7 metre yüksekliğindeki duvarın içinde 15 bin şişe dünya şarabı ve viski çeşitleri yer alıyor. Binlerce içki çeşidinin yer aldığı ve özellikle şarapların sergilendiği raflarda en büyük ilgiyi henüz alıcısı çıkmasa da Fransa'nın Bordeaux kenti Pomerol bölgesindeki bir tepede 11.4 dönümlük gün boyu güneş alan bir bağda yetiştirilen üzümlerden üretilen Petrus şarapları görüyor. Daha önce Atatürk Havalimanı'nda 2490 Euro'luk 2000 yılı üretimli Petruslar satılırken ilk defa havalimanında 1990 yılında üretilen Chateau Petrus Pomerol'ler satışa çıkarıldı. Petrus şarapların 0.75 litreliği 9 bin 100 Euro'dan(21 bin 400 lira) alıcısını bekliyor. Bazı yıllarda üretilen Petrus şaraplarının değeri altınla yarışırken ilk defa Atatürk Havalimanı'nda Aralık 2012 yılından itibaren satışa çıkarılan 1990 üretimli 12 Petrus şarabın alıcısı ise henüz çıkmadı. Birçok yolcu özel şarabın fiyatı nedeniyle sadece bakmakla yetiniyor.

        CİDDİ ALICISINDA KİLİT AÇILIYOR

        Çoğunlukla petrus şarabına Azeri ve Türkmen işadamları ilgi gösterse de hala satın alınmayan şarap kırılma tehlikesine karşı sadece kilitli özel bir cam bölmede sergileniyor ve kilidi personel tarafından ciddi alıcısında açılıyor. Fransız şarabın alıcı çıkması halinde görevliler tarafından titizlikle bulunduğu bölümden çıkartılarak zengin müşterisine teslim edilecek. Petrus'un fiyatları el yakan rekolteleri 1947, 1950, 1961, 1990 ve 2000 yılları olarak öne çıkıyor. Eski üretimliler genellikle işadamları ve koleksiyoncular tarafından ilgi görüyor. Bu rekolteler sadece açık artırmalarda bulunabiliyor. Petrus, şarap için iyi bir yıl olmaması gerekçesiyle 1991 yılında üretim yapmadı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ