Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Cumartesi 'Anlaşamayız sandım ama yanılmışım'

        Aysun ÖZ / HT CUMARTESİ

        Özlem Tekin, Zara ve Kerem Cem'in beraber seslendirdiği reklam cingılı kısa zamanda dillere dolandı. Üstelik bu üçlü burada kalmadı, "Al Sahnelere Taşı Beni" şarkı yarışmasıyla hep birlikte jüri koltuğuna da oturdu, dirsek dirseğe verip yüzyerce yarışmacı da elediler. "Nasıl anlaştılar, sürekli tartışmışlardır" diye düşünenler de oldu ama öyle olmamış... Soruları Özlem Tekin cevapladı.

        Ülkemizde kadın olmak zor, peki ya müzik sektöründe...

        Gerçekten herhangi bir şeyde insanların kadın ve erkek olarak ayrılması beni çileden çıkarıyor. Neden kadın olmak zor olsun? Hayatımın hiçbir kategorisinde ve girişiminde kadın-erkek diye düşünmedim. Bu düşünce tarzı çok oryantal ve çok alaturka. Lütfen bu düşünceden sıyrılın. Kadın rockçı- erkek rockçı, kadın popçu-erkek popçu diye ayırmanın çok yanlış olduğunu düşünüyorum.

        Müzik sektöründe ayrım yapılmıyor anladık. Peki oyunculuk mu şarkıcılık mı? Herkes sizden yeni bir dizi bekliyor...

        Gelen senaryoları değerlendiriyorum. Yeni albümümüz çıktı, bu yüzden ön planda müzik var. Sık sık konserlerimiz de oluyor. Güzel bir proje gelirse, seve seve oynarım.

        Oyunculuğunuzla özletirken yeni albümünüzle de şarkı bekleyenleri sevindirdiniz...

        Albümle ilgili tepkiler çok güzel. Yapılmayanı yaptık. Ticari bir kaygımız olmadığı için, nasıl istiyorsak o şekilde yapıp sunduk. Şiddetle tavsiye ediyorum.

        Son projelerinizden Albeni reklam cıngılı dillere dolandı...

        Yarışmamız bitti, reklam inanılmaz başarılı oldu. Hepbirlikte güzel vakit geçirdik. Geçen gün markete girerken reklam cingılı radyoda çalmaya başladı. Marketteki herkes bana bakıp bunun bir kamera şakası falan olduğunu sandı. Ben de şarkıyı söylemeye başladım. Kasiyerler şok oldu.

        'KEREMCEM VE ZARA KAFA DENGİ'

        Üçlü olarak nasıl anlaştınız?

        Açıkçası ben önce hiç anlaşamayacağımızı düşünüyordum fakat Keremcem de Zara da inanılmaz kafa dengi, inanılmaz tatlı. Eminim başka projelerde de yer alacağız. Çok iyi anlaştık, çok iyi vakit geçirdik.

        Saçınızda çok radikal bir değişiklik yaptınız. Nasıl tepkiler aldınız, bu halinizle ne kadar göreceğiz sizi?

        Tepkilerinden çok, ben çok seviyorum saçlarımı. Ayrıca tepkiler de güzel. Bakımı çok zor ama alıştım.

        Rock müzik arabeskleşiyor mu?

        Müzik olarak hayır, ama sözler ve ruh olarak kesinlikle arabeskleşiyor. Rock'n Roll ayakta kalanların hayat duruşudur. Zorluklara boyun eğip ağlayanların değil.

        Türküler yastık altına saklanıyor

        Minicik bir bebeği var ama, Zara müzik yarışması jüri üyeliği görevini hiç aksatmadı. En zor kısmının elemeler olduğunu söylüyor. Kriterlerinin kimseyi taklit etmeyen ve iyi tınısı olan yetenekli müzisyenler seçmek olduğunu ifade ederken maksadın hasıl olduğunu hemen arkasından ekliyor. Pop ve rock müzik gençlerin daha ilgiyle dinlediği türler gibi görünüyor ama Zara aynı fikirde değil. "Çok şahit oldum ki herkes yastığının altına saklamış türküleri" diyor. Türkülerin yastık altından ne zaman çıktığını ise şöyle anlatıyor: "Gün içinde, sosyalleşirken farklı tür müzikler dinleniyor. Eve gelince tek başınayken yastık altından çıkarıyorlar. Her kesimden insanımız türkü aşığı aslında."

        Ve üçüncü jüri üyesi, popu temsil eden, kült söylemle genç kızların sevgilisi Keremcem... Cingılın herkesin dilinde olması ve herkesin onu görünce söylemesi onu çok eğlendiriyor. Adil davranmak ve kimsenin hakkını yememek adına ince eleyip sık dokuduklarını, ciddi fikir teatisinde bulunduklarını söylüyor. Hayranlarına da mayıs ayında yeni albümün müjdesini veriyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ