Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Tunceli'ye yeni yılla birlikte koyunların kuzulama dönemi başladı. Ocak ayı itibarıyla yılın ilk kuzuları doğarken, bölgede görülen şap hastalığı nedeniyle tedirgin olan besiciler ağıllarda 24 saat nöbet tutuyor.

Read more!

Üreticiler, Erzincan, Bingöl ve Elazığ'ın bazı ilçelerinde görülen şap hastalığı nedeniyle tedirgin. İlçede tedbir olarak 15 günlük karantina uygulanırken üreticiler de kurallara sıkı bir şekilde uyuyor. Küçükbaş hayvan üretiminin en yoğun yapıldığı Çemişgezek ilçesinde üreticiler, pandemi salgınında olduğu gibi sıkı tedbirler alıyor.

Çemişgezek Cebe köyünde küçükbaş hayvan üreticisi İsmail Acun, "Mesleğimiz küçükbaş hayvancılıktır. Hayvanlarımızın doğum dönemi başladı. Bu dönemde hem işimizin zorluğu ile uğraşırken öte yandan da çevre illerimiz olan Erzincan, Elazığ, Bingöl'de görülen şap hastalığından ötürü endişeliyiz. Şu anda Çemişgezek ilçemizde şap hastalığı görülmemektedir. Ancak biz yine de karantina tedbirlerine uyuyoruz. Sağ olsun ilçe kaymakamımız, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğümüzün tedbiren aldığı bu karantina önlemine uyuyoruz. Hem de süreci takip ediyoruz. Hayvanlarımıza hastalık bulaşmaması için Covid-19 tedbirleri neyse, aynı o tedbirlere uyuyoruz ve kendimizi, hayvanlarımızı korumaya çalışıyoruz" dedi.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ