Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        - Küçükçekmece'de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne özel "Kurtuluş Savaşı'nın Kahraman Kadınları" adlı fotoğraf sergisi açılarak, seminerde Kurtuluş Savaşı'nın kahraman kadınları konuşuldu.

        Küçükçekmece Belediyesi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne özel olarak düzenlenen "Kurtuluş Savaşı'nın Kahraman Kadınları" adlı fotoğraf sergisi açıldı. Serginin açılışı öncesi düzenlenen seminerde araştırmacı-yazar Nermin Taylan ve tarihçi İlknur Bektaş, Malazgirt Meydan Muharebesi'nden günümüz kadınlarına kadar birçok konuyu ele aldı. Küçükçekmece Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleşen sergi ve seminere çok sayıda öğrenci katıldı. Fotoğraf sergisi 30 Mart'a kadar açık kalacak.

        Kadın haklarıyla yakından ilgilendiğini ifade eden Büşra Akın, "Küçükçekmece 8 Mart Dünya Kadınlar Günü adına çok güzel bir program düzenlemiş. Bizde okulumuz adına geldik, günümüzdeki kadın hakları ve geçmişteki kadın hakları hakkında bizi bilgilendiriyorlar. Kadınlara şiddet olmasın, gördüm ve yaşadım. Bunu en içten duygularımla söylüyorum, kadınlara şiddet olmasın" dedi.

        "Hiç kimse kadınlara şiddet uygulayamaz"

        Kadına gösterilen şiddeti eleştiren Dilara Şen ise, "Kadın hakları ile ilgili bilinçlendik. Yarın da 8 Mart Kadınlar Günü, buradan tüm kadınların Kadınlar Günü'nü kutluyorum ve kadına şiddete hayır diyorum. Kimse kadına şiddet uygulayamaz ve bu kimsenin hakkı, harcı değildir" ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler