Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Zemin kat çöktü, bina tahliye edildi
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        İstanbul'un Kağıthane ilçesinde 5 katlı binanın zemin katında kısmi çökme meydana geldi. Vatandaşlar panikle yataklarından kalkarken, yapılan inceleme sonrası bina tahliye edildi.

        Olay, saat 06.00 sıralarında Kağıthane Sultan Selim Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, sokak üzerindeki yaklaşık 30 yıllık binanın zemininde biriken sular nedeniyle sabaha karşı vatandaşlar uyuduğu esnada kısmi çökme meydana geldi.

        EKİPLERİN İNCELEMESİNDE TAHLİYE KARARI

        Sesleri duyan bina sakinleri panikle yataklarından kalkarak kendilerini dışarı attı. Neye uğradığını şaşıran vatandaşlar belediye ekiplerine ihbarda bulundu. İhbar üzerine olay yerine gelen Kağıthane Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Ekipleri binada incelemelerde bulundu.

        REKLAM

        Yapılan incelemeler sonucunda ekipler geçici olarak binayı tahliye etti. Olayın ardından dışarıda toplanan vatandaşlar büyük bir korku yaşadıklarını ifade ederek bina ile ilgili çalışmaların bir an önce yapılmasını istedi.

        'DEPREM OLUYORMUŞ GİBİ HERKES KORKTU'

        Olayla ilgili konuşan vatandaşlardan Burak Ören, şunları söyledi: "Sabah saat 6 civarında bir patırtı duyduk, yatıyorduk. Kalkıp camdan baktığımda her şeyin yıkıldığını gördüm, kapılar çalıyordu. 'Binayı boşaltacağız yukarıdan her şey aşağı geliyor' dediler. Baktık ki gerçekten öyle, karşımızdaki 30 yıllık bina sonuçta ne olacağı da belli değil. Ben de çoluk çocuğu aldım babama bırakıp geri geldim, baktım ki daha da çok dökülmüş.

        Belediyeden gelen arkadaşlar beton öreceğiz diyorlar. Öbür tarafta da aynı şekilde şişmeler var. Burada motorumuz vardı, çiçeklerimiz, eşyalarımız vardı hepsi kırıldı gitti. Yerlerdeki fayanslarımız kırıldı, bir çözüm sağlayacaklarını söylüyorlar. Şu an karşı taraf da boş bizim bina da boş, belediyeden gelen arkadaşlar mecburi olarak herkesi tahliye ettiler. Çökme riski var dediler o yüzden hem karşı taraf hem bizim bina bomboş.

        REKLAM

        Toplam karşı tarafta altlı üstlü olarak 14 aile var. Deprem oluyormuş gibi öyle şiddetli düştü ki herkes korktu. Patır kütür sesler geldi sanki gök gürlüyor gibi, bir baktık zaten her şey aşağıda. İmkanı olan herkes dışarıda şu an yani."

        'SABAH YIKILMA SESİNE UYANDIK'

        Bina sakinlerinden Ünsal Yıldırım ise, "Sabah yıkılma sesine uyandık zaten, bir şeyler çöküyor dedik camdan bir baktım ki burası çökmüş. Belediyeden zabıtalar geldi. Binayı boşalttılar biz de böyle sokakta bekliyoruz. Orayı da perde betonla kapatacağız diyorlar ama ne kadar sağlıklı olur onu da bilmiyorum" dedi.

        Vatandaşların evlerine ne zaman dönebileceği ise belediyeden gelecek olan mühendisin yapacağı inceleme sonucu vereceği kararla netlik kazanacak.

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ