Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Emlak Ziraat Bankası ile Demirören Medya arasında gayrimenkul protokolü imzalandı! - Son Dakika Haberleri - Emlak Haberleri

        Ziraat Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) Ziraat Bankası A.Ş. ile Demirören Medya Yatırımları Ticaret A.Ş. arasında gayrimenkul devri ve proje geliştirilmesine dair işbirliği protokolü imzalandığını duyurdu. Ziraat GYO'dan Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklamaya göre, mülkiyeti Ziraat Bankası'nda bulunan Bağcılar'daki tapunun 2161 ada, 10 parseli ve 2163 ada, 3 parselinde kayıtlı taşınmazlar üzerinde gayrimenkul projesi geliştirilmesine ilişkin olarak, Ziraat Bankası ile Demirören Medya Yatırımları Ticaret A.Ş. arasında 28 Ekim tarihinde gayrimenkul devri ve proje geliştirilmesine dair işbirliği protokolü imzalandı.

        Açıklamada protokolün imza tarihi itibarıyla, projeye konu taşınmazların mülkiyetlerinin şirkete devrinin yapılacağı tarihin henüz belirlenmemiş olduğu bildirildi.

        Protokolde belirtilen şartlar ile tanzim edilecek ekspertiz raporuyla tespit olunacak değer de dikkate alınarak belirlenecek değer üzerinden taşınmazların devrinin sağlanmasını takiben gelişmelerin kamuya duyurulacağı belirtildi.

        MEDYA BİNASINA PROJE YAPILACAK

         Göktürk'teki yeşil gerginlikte çalışmalar tekrar başladı
        Göktürk'teki yeşil gerginlikte çalışmalar tekrar başladı Haberi Görüntüle

        Doğan Medya iştiraklerini satın almak için 2018'de Ziraat Bankası'ndan kredi kullanıp borçlarını ödemediği için bazı varlıklarını devreden Demirören Grubu, böylece dün Bağcılar'da yer alan 30 yıllık medya binasını da bir protokolle Ziraat Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'na devretmiş oldu ve 1992 yılında inşa edilen Kanal D, Hürriyet ve Milliyet'e ev sahipliği yapan medya binası proje geliştirilmek üzere Ziraat GYO'ya geçmiş oldu. 2012 yılında söz konusu binaya son olarak İkitelli'deki binası satılan Hürriyet markası taşınmıştı.

        2020'DE BİNANIN İÇİ BOŞALTILMIŞTI

        Binanın ilk ev sahiplerinden biri de Milliyet Gazetesi'ydi. Gazete 23 Ağustos 1993'te o dönem ki adıyla Doğan Medya Center'da yayın faaliyetlerini sürdürüyordu. 1992'de inşa edilen bina 2004'te de Kanal D'ye ev sahipliği yapmaya başlamıştı. 2020'de koronavirüsle pandeminin yaygınlaştığı dönemde Demirören Grubu binayı boşaltmış yazılı medyadaki çalışanların büyük bölümünü ilk etapta geçici olarak evlerine göndermiş son olarak da temelli uzaktan çalışma sistemine geçildiğini ilan ederek Doğan Grubu'ndan alınan 'medya center'ın içini adeta boşaltmıştı.

        GÖKTÜRK'TEN SONRA MEDYA BİNASI

        Demirören Holding, 2018’de Doğan Medya Grubu’nu satın almak için Ziraat Bankası'ndan aldığı kredilere karşılık Kemerburgaz’da bulunan ve üzerinde golf sahalarının bulunduğu arazileri de ipotek ettirmişti. Demirören Grubu kredi borcunu ödemediği için söz konusu ipotekli araziler, Ziraat Bankası’na devredilmişti. Bir süredir bölge sakinleri ile proje sahipleri arasında artan tasiyon dün de zirveye ulaştı. Zira söz konusu itilaflı bölgede Emlak Konut GYO’nun 224 bin 381 metrekarelik alanda konut ve villa olmak üzere 650 adet bağımsız bölüm inşa edeceği belirtiliyor. Parsel mülkiyetinin Ziraat Bankası'na ait olan proje tamamlandığında alanda 2 bin 400 kişilik nüfusun yaşaması öngörülüyor. Demirören Grubu, dün de Doğan Grubu'ndan aldığı İstanbul Bağcılar'daki medya binası için de Ziraat Bankası ile protokol imzaladığını açıkladı.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Haberi Hazırlayan: Naime Sert
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ