Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güncel YEŞİL GERGİNLİK! Son dakika haberi: Göktürk'te yeşil alan gerginliği!

        İstanbul'un Eyüpsultan ilçesine bağlı Göktürk'te yeşil alan gerginliği yaşanıyor. Mahallede imara açıldığı ifade edilen yeşil alanda inşaat çalışmalarının başlayacağı iddia edildi. Mahalle sakinlerine de bu yönde tebligatların gönderildiği kaydedildi.

        Sabah saatlerinde başlayan çalışmalara mahalleliler engel olmak isterken, polis ekipleriyle gerginlik yaşandı.

        Edinilen bilgilere göre de, çevik kuvvet ve iş makinelerinin bölgeye geldi. Kemerköylüler ise araçlarını yola çekerek ve site girişini kapatarak çalışmaları engellemeye çalıştı. Alana gelen iş makineleri ise engellemelere rağmen çalışmalara başladı.

        YÜRÜTMENİN DURDURULMASI KARARI VERİLDİ

        Erdem son açıklamasında da, "Göktürk'te Eyüpsultan Kaymakamlığı'nın ilettiği tebligatla ilgili yürütmeyi durdurma kararı aldık" dedi.

        "YARIM SAAT SONRA TEKRAR BAŞLADILAR"

        Kararı ibraz ettiklerini belirten Erdem, "Yürütmenin durdurulması kararını ibraz ettik. Çalışmalar yarım saat durdu ancak kaldıkları yerden tekrar başladılar. Alana gelen yetkililer, İstanbul Valiliği'nin talimatı doğrultusunda çalışmaya devam edeceklerini söylediler" dedi.

        SİTE SAKİNLERİ AÇIKLAMA YAPTI

        "Göktürk Yeşil Kalsın Platformu" da, yaptıkları açıklamada, "Biz Kemerköylüler evlerimizi satın alırken yeşil alanlarımız ile birlikte satın aldık ve ortak yönetim planına yeşil alanları kaydettirdik" ifadelerini kullandı.

        REKLAM

        Açıklamada, "Davalarımız devam ederken hukuksuz olarak yeşil alanlarımız ele geçirilmeye çalışılıyor. Haklarımızı koruması gereken kamu ve emniyet güçleri bu hukuksuz süreçte bizim karşımızda yer alıyor. Biz hukuksuzluğa karşı direniyoruz" denildi.

        "TEBLİGATTA İŞGALİN KALDIRILACAĞI İFADE EDİLİYOR"

        Kemerköy Sitesi Yöneticiliği Avukatı Aslı Erdem de Habertürk'e yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

        "Buradaki alanla ilgili açılmış davalar var. Kaymakamlığın yetkisi ise yok. Çok açık hükme rağmen maalesef aniden alelacele bir karar verildi. 28'inde kararı tebliğ ettiler. Kanunda 3 günlük bir süre var. Cuma günü öğleden sonra resmi tatil. O gün tebliğ ediliyor. Cuma, cumartesi ve pazar 3 günden sayılmaya çalışılıyor. Pazartesi sabah 09.00'da hazır olun geliyoruz diye tebligat yaptılar. Yani yarın sabah siteye girip duvarları yıkmaya çalışacaklar. Kemerköy Sitesi diyoruz ama halk daha çok Kemer Country Sitesi olarak biliyor burayı. Bahsedilen yerler yeşil alanlar ve golf sahaları. Biz idare mahkemesine imar planlarının iptali için dava açmıştık. Onlar ayrıca devam ediyor. Öte yandan gelen tebligatta ise 'işgalin kaldırılması ve onlara teslimi' ifadesi yer alıyor. Yani sitenin dışındaki duvarı yıkıp girmek istiyorlar. "

        BORÇ KARŞILIĞI KAMUYA GEÇTİ

        Demirören Holding, 2018’de Doğan Medya Grubu’nu satın almak için Ziraat Bankası'ndan aldığı 300 milyon dolar ve 1 milyar 118 milyon lira krediye karşılık Kemerburgaz’da bulunan ve üzerinde golf sahalarının bulunduğu arazileri ipotek ettirmişti. Demirören Grubu kredi borcunu ödemediği için söz konusu ipotekli araziler, Ziraat Bankası’na devredilmişti. Söz konusu itilaflı bölgede Emlak Konut GYO’nun 224 bin 381 metrekarelik alanda konut ve villa olmak üzere 650 adet bağımsız bölüm inşa edeceği belirtiliyor. Parsel mülkiyetinin Ziraat Bankası'na ait olan proje tamamlandığında alanda 2 bin 400 kişilik nüfusun yaşaması öngörülüyor. Demirören Grubu, dün de Doğan Grubu'ndan aldığı İstanbul Bağcılar'daki medya binası için de Ziraat Bankası ile protokol imzaladığını açıkladı.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Haberi Hazırlayan: Kenan Butakın

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ