Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Afrin'de son dakika gelişmesi: TSK ve ÖSO'nun operasyonunda 11 nokta ele geçirildi

        TSK, kara harekatını başlattı.Özel kuvvetler ve komandoların 2 noktadan sınırı geçtiği belirtildi.Tanklar ve askeri araçlar Hatay sınırından Afrin bölgesine geçmeye başladı. Başbakan Yıldırım, 11:05'te Gülbaba mevkiinden Afrin'e kara harekatının başladığını açıkladı.

        8 KİLOMETRELİK BİR ALAN KONTROL ALTINA ALINDI

        Habertürk muhabiri Çetiner Çetin'in verdiği bilgiye göre TSK destekli ÖSO, 8 kilometrelik bir alanı kontrol altına aldı.

        Öte yandan Afrin çevresinde bulunan 9 köy de PYD'li teröristlerin elinden alındı.

        SAVAŞ UÇAKLARI SABAH SAATLERİNDE HEDEFLERİ VURDU

        AA'nın aktardığına göre, Hatay semalarında sesleri duyulan Türk savaş uçakları sabah saatlerinde Afrin'deki terör hedeflerini vurdu. Bölgeden yükselen yoğun dumanlar sınır mahallelerinden de görülürken, şiddetli patlama sesleri de duyuldu.

        DİYARBAKIR'DAN YARIM SAAT İÇİNDE 12 SAVAŞ UÇAĞI KALKTI

        Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Afrin'ye yönelik dün başlattığı, 'Zeytin Dalı Harekatı' devam ederken, operasyona sağlanan hava desteğinin önemli merkezlerinden Diyarbakır'daki 8'inci Ana Jes Üssü'nden bugün yarım saat içerisinde 12 adet F-16 savaş uçağı kalkış yaptı. Türkiye'nin Doğu hava sahasını korumak ile görevli 8'inci Ana Jet Üssü'ndeki hareketlilik saat 12.21'de başladı ve yarım saat devam ederken, savaş uçakları 2'şer olarak peş peşe havalandı.

        Harita

        TOP SESLERİ DUYULUYOR

        Sınırda konuşlu Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı birlikler de terör örgütü PYD/PKK'nın işgal ettiği alanlara top atışları gerçekleştirdi. Kilis-Hatay hudut hattındaki bazı köylerden top sesleri duyuldu.

        AA: ÖSO GENİŞ KAPSAMLI OPERASYON BAŞLATTI

        Suriye'de terör örgütü PYD/PKK'nın işgalindekiAfrinbölgesine giren Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), örgüte yönelik geniş kapsamlı operasyon başlattı.

        Sahadaki AA muhabirlerinin bildirdiğine göre, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) destek veren ÖSO birlikleri,Afrintopraklarına girerek içerde ilerlemeye başladı.

        TSK, dün saat 17.00'de başlayan harekattaAfrin'deki 7 bölgede belirlenen 113 PYD/PKK hedefinden 108'inin vurulduğunu duyurmuştu.

        Genelkurmay Başkanlığı'nın açıklamasında, harekatın Türkiye'nin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin terörle mücadeleye yönelik kararları ve Birleşmiş Milletler sözleşmesinde yer alan meşru müdafaa hakkı çerçevesinde, Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygılı olarak icra edildiği bilgisine yer verilmişti. Açıklamada, yalnızca teröristlere ait noktaların hedef alındığı, sivillere zarar gelmemesi için her türlü hassasiyetin gösterildiği vurgulanmıştı.

        Afrin, Esed rejiminin Temmuz 2012'de çatışmaksızın PYD/PKK’ya devretmesiyle, örgütün iç savaş boyunca en fazla yuvalandığı alanlardan oldu. Coğrafi yükseltileri nedeniyle Kilis'in merkezi ve Hatay'ın önemli bölümüAfrin'deki örgütün ateş menzilinde kalıyor. Örgüt uzun yıllardır Amanos Dağları'nı Suriye'den Türkiye'ye sızmak için kullanıyor. PYD/PKK, Suriye'nin kuzeybatısından Akdeniz'e çıkmak için deAfrin'e bel bağlıyor. Terör örgütü,Afrinüzerinden Fırat Kalkanı ve İdlib çatışmasızlık bölgesini de tehdit ediyor. Suriye topraklarının dörtte biri, Türkiye-Suriye sınırının da yüzde 65'i örgütün işgali altında bulunuyor.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ