Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Büyükçekmece'deki çifte cinayetin zanlısı yakalandı

        İstanbul Büyşükçekmece başlarına balyozla vurularak öldürülen 61 yaşındaki Rukiye Balcı ile yanında çalışan Gürcistan uyruklu 51 yaşındaki İmaverdi Kazımovi'yi öldürdüğü tespit edilen Türkmenistan uyruklu Gurtgeldi K.'yı, giydiği yeşil ve turuncu renkli mont yakalattı. Şüpheli, ifadesinde Rukiye Balcı'nın yanında cinayeti işlediği gün bahçıvan olarak işe başladığını ve gece evde kalmak isteyince aralarında çıkan tartışma sonucu çifte cinayeti işlediği söyledi.

        Habertürk Haber Merkezi'nden Mustafa Şekeroğlu'nun aktardığı bilgilere göre, Büyükçekmece'de 11 Aralık tarihinde meydana gelen olayda kendi yetiştirdiği tarım ürünlerini pazarda satan Rukiye Balcı ile yanında çalışan İmaverdi Kazımovi öldürülmüş olarak bulundu. Polisin olay yerinde yaptığı incelemede Rukiye Balcı ile Emaverdi Kazımovi'nin başlarına balyozla vurularak öldürüldüğü tespit edildi Kadının cep telefonunun da katil tarafından alındığı belirlendi.

        POLİS İZ SÜRDÜ

        Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Rukiye Balcı'nın yanında olay günü işe başladığı ve ismi bilinmeyen Türkmenistan uyruklu bir kişinin kayıplara karıştığı belirledi. Polis, kayıp cep telefonunun izini bir dükkanda buldu. Fatih'te cep telefonu alan dükkan sahibi, zanlının kişinin eşkalini polise anlattı. Telefoncunun verdiği bilgilere göre katil zanlısının üzerinde yeşil ve turuncu renkli mont, yüzünde de çizik izleri bulunuyordu. Bunun üzerinde Fatih bölgesinde şüpheliyi arayan polis, tarif edilen montu giyen bir kişiyi yakaladı.

        CİNAYETLERİ ANLATTI

        Cinayet Büro Amirliği'ne götürülen Türkmenistan uyruklu zanlı Gurtgeldi K., verdiği ifadesinde işlediği vahşi cinayetleri tüm detayları ile anlattı. Şüpheli, olay günü Rukiye Balcı'nın yanında işe başladığını anlatırken "Bütün gün tarlada çalıştım. Akşam olunca gidecek bir yerim olmadığını onların yanında kalmak istediğimi söyledim. Ancak benim kalmama izin vermediler. Bu nedenle İmaverdi Kazımovi ile tartıştım. Tartışma sırasında elimdeki balyozla önce onun başına vurdum. O kanlar içinde yere düşünce kadın polisi aramaya kalktı. Engellemek için elimdeki balyozu bir kez daha savurdum. Aramızda bir süre mücadele oldu. Sonunda yere düşünce oradan kaçtım." dedi. Poliste işlemleri tamamlanan şüpheli adliyeye sevk edildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ