Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya ABD İncirlik’te askeri varlığını artırıyor

        GAZETE HABERTÜRK

        Türkiye’nin IŞİD ile mücadele kapsamında ABD uçaklarının kullanımına açtığı Adana İncirlik’te bulunan NATO üssündeki askeri varlık yakında artabilir.

        NATO Avrupa Müttefikler Komutanı Orgeneral Philip Breedlove, İstanbul’da önceki gün düzenlenen NATO Askeri Komite Genelkurmay Başkanları Konferansı’ndan sonra yaptığı açıklamada, İncirlik Üssü’ndeki Amerikan askeri varlığının artırılacağına dair işaretler verdi.

        İncirlik Üssü’nü cuma günü ziyaret ettiğini, daha güçlü bir ekibin oluştuğunu gözlediğini aktaran Orgeneral Breedlove, “Üste Türk ve Amerikan personelin uyumu olağanüstü, yakında kapasite artırımı yapılabilir” dedi.

        'GENİŞLEME BİRKAÇ AY İÇİNDE’

        OrgenERal Philip Breedlove, kapasite artırımının içeriği konusunda ayrıntı vermedi. Ancak “önümüzdeki birkaç ay içinde” üste askeri varlık konusunda değişikliklerin olabileceğini söylemekle yetindi

        ‘KENDİNİ KORUMA HAKKI’

        Orgeneral Breedlove, Türkiye’nin PKK terörüyle mücadelesine ilişkin sorulara da yanıt verdi. “Bu konuda Türk kardeşlerimizle beraberiz” diyen Breedlove, “Hepimizin özellikle terörizm ve terörist gruplara karşı kendimizi koruma hakkımız olduğuna inanıyoruz.

        PKK ve diğer gruplarla ilgili her ülkenin kendisini koruma hakkı olduğuna inanıyoruz” diye konuştu. Breedlove, Rusya’nın Suriye’deki varlığına ilişkin bir soru üzerine de endişeyle izlediklerini belirterek, sözlerini, “Rusya’nın Suriye’de ne yapacağını gerçekten anlamıyoruz” diye tamamladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ