Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya ''Kıyamet savaşını Türkiye çıkaracak''

        Televizyon yayınları ile her gün milyonlarca kişiye ulaşan ABD’nin ünlü evanjelist vaizi Pat Robertson, Türkiye’yi, “İsrail’e karşı kıyamet savaşını başlatacak ülkeler” arasında gösterdi.

        Hıristiyan Yayın Şebekesi CBN’in kurucusu ve “700 Club” adlı programın sunucusu olan papaz Pat Robertson, Ortadoğu’daki karmaşa ve İran’ın nükleer heveslerinin “kıyametin öncesi” olarak görülebileceğini söyledi.

        Robertson, eski Ahit’teki peygamber Ezekiel’den alıntı yaptı. Buna göre, Pat Robertson, son savaşta, İsrail’e karşı bir ülkeler koalisyonunun harekete geçeceğini söyledi. Pat Robertson, bu ülkelerin, Rusya, Türkiye, İran, Sudan ve de diğerleri olacağını belirtti. Vaiz Robertson, “Bütün bunlar şekilleniyor. Son günler içinde, İsrail’i işgal edecekler. Bana göre, bu, elimizdeki anahtar işaret tabelasıdır. Ve, bu olacak” dedi.

        Papaz Robertson, Tanrı’nın, ‘İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahnedinejad gibi bir çılgının’ bir atom bombası ile dünyayı havaya uçurmasına izin vereceğine inanmadığını da söyledi. Robertson, İran, Pakistan ve Kuzey Kore’nin nükleer teknolojiye sahip olmasının ise dehşet verici olduğunu belirtti.

        “REFORMCULARI DESTEKLEYELİM”

        Amerikalı vaiz, ABD’nin destek sağlaması halinde İranlı gençlerin rejime karşı ayaklanacağını ileri sürdü. Ortadoğu’daki ayaklanmanın “Müslümanın Müslüman’a karşı olduğu” bir durumu ortaya çıkardığını belirterek, halkın bir çeşit özgürlük istediğini kaydetti.

        Başkan olmak istemişti

        1998 yılında Cumhuriyetçi Parti’den Başkan adayı olmak için yarışan ancak başarısız olan Pat Robertson, “tuhaf” iddialarda bulunmasıyla tanınıyor. Daha önce, Tanrı ile konuştuğunu ve ABD’ye saldırı olacağını söyleyen Robertson, Haiti’deki depremi de “geçmişte şeytan ile ittifak” yapılmasına bağlamıştı. Robertson, zaman zaman kehanetlerde bulunur.

        GAZETE HABERTÜRK / KASIM CİNDEMİR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ