Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya 9 aşkı vardı, sonuncuyla kazada öldü, 14 yıl oldu

        Galler Prensesi Diana... Moda ikonu, iyilik perisi, aldatılan ve aldatan eş... Mutsuz evliliği, boşanması ve hayatının her dakikasıyla kitaplara konu olan kadın... Dün 31 Ağustos 1997’de Mısırlı işadamı Dodi el Fayed’le Fransa’nın başkenti Paris’te geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Leydi Diana’nın 14’üncü ölüm yıldönümüydü. Prenses Diana aradan geçen bunca yıla rağmen unutulmadı. Çok sayıda İngiliz, Althorpe’ta ailesine ait arazide gömülü olan “halkın Prensesi” için Kensington Sarayı’nın önüne çiçekler ve ona olan özlemlerini anlatan kartlar bıraktı.

        ÖĞRETMENDİ PRENSES OLDU

        Diana, Prens Charles’la, başkent Londra’daki St. Paul Katedrali’nde, 29 Temmuz 1981’de evlendiği gün yuva öğretmeniyken Galler Prensesi oldu. Kraliyet Ailesi’ne iki veliaht prens (William ve Harry) veren Diana, yaptığı yardım çalışmaları, duygusal kişiliği, şıklık ve zarafetiyle İngiliz halkının gönlünde taht kurdu. Ne yazık ki bu mutluluğu çok uzun sürmedi. Kocasının düğün gününde bile sevgilisi Camilla Parker Bowles ile beraber olduğunu öğrendiği zaman dünya başına yıkıldı. Diana ilk başlarda evliliğini sürdürmeye çalışsa da bu beraberliğin yürümeyeceğini artık anlamıştı. 1992’de Prens’ten ayrı yaşamaya başlayan ve 1996’da boşanan Diana’nın çok sayıda sevgilisi olduğu iddia edildi. Özellikle Müslüman işadamı Dodi El Fayed’le olan ilişkisi Kraliyet Ailesi’nin tepkisini çeken ve Prenses’in uşağı Paul Burrell’a “Beni öldürecekler” dedikten sonra 36 yaşında gelen ani ölümü çoğu kişinin onun kaza sonucu ölmediğine inanmasına neden oldu. Ancak açılan soruşturmalardan bu yönde bir sonuç çıkmadı.

        KOCASINDAN İNTİKAM ALIYORDU

        Kimilerine göre sürekli sevgili değiştiren Prenses Diana, kocasından intikam alıyordu. Prenses, ayrılık sonrasında çok sayıda aşk yaşadı. Süvari James Hewitt, Pakistanlı kalp cerrahı Dr. Hasnat Han, işadamı Gula Lalvani, antika alıp satan Oliver Hoare onun kamuoyu tarafından bilinen sevgilileri arasında yer alıyordu. Uşağı Burrell’a göre ise Prenses’in en az dokuz gizli sevgilisi vardı. Bunlara Oscar’lı bir Hollywood yıldızı ve İngiliz rugby oyuncusu Will Carling de dahildi.

        Üvey anne büyüttü

        DOĞUM TARİHİ: 1 Temmuz 1961

        DOĞUM YERİ: İngiltere

        ÖLÜM TARİHİ: 31 Ağustos 1997

        ÇOCUKLARI: William ve Harry. Anne ve babası boşanan Prenses Diana üvey annesinden kaçmak için yuvada öğretmen oldu.

        GAZETE HABERTÜRK / SEÇİL TÜRESAY ( sturesay@htgazete.com.tr )

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ