Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Kaddafi'den CIA'ya işkence hizmeti

        Libya'nın devrik lideri Muammer Kaddafi'nin CIA ile bağlantıları ortaya çıkmaya devam ediyor.

        Kaddafi'nin terk ettiği karargahta bulunan bazı gizli belgeler, Libya ile ABD ve İngiltere'nin birçok konuda ortak hareket ettiği ortaya çıktı.

        Karargahta bulunan belgelere göre Libya 2002 - 2007 yılları arasında CIA'ya gönüllü işkence hizmeti vermiş. CIA'nın tutukladığı bazı kimselere Libya'da işkence edilmiş.

        Belgelerin Cuma günü, İnsan Hakları Örgütü ve gazeteciler tarafından bulunduğu, birinin CIA, diğer ikisinin ise İngiliz İstihbarat birimi MI-6 ile yapılan toplantıların tutanaklarından oluştuğu bildirildi.

        Belgelerin antetli kağıda yazılmadıklarından resmi belge hükmünde olmadıkları fakat içerisinde yer alan bilgilerin doğru olduğu tespit edildi. CIA'nin tutukladığı kimseleri bilinmeyen yerlere transfer ettiği öteden beri biliniyor.

        CIA sözcüsü Jennifer Youngblood, belgelerle ilgili soruları cevapsız bırakırken CIA'nin öteden beri terör ve diğer tehditlere karşı diğer ülkelerin yönetimleri ile işbirliği yoluna gittiğini söylemekle yetindi.

        İngiltere Dışişleri Bakanlığı yetkilileri ise, hükümetin politikası gereği istihbari konularda konuşamayacaklarını söylediler.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ