Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Hazar'da sular ısınıyor

        Terör suçlamasıyla tutuklanan kişilerin, Bakü yönetimi tarafından İran Devrim Muhafızları ile ilişkilendirilmesine tepki gösteren Tahran, Azerbaycan'a nota verdi.

        "ANLAŞMALARA AYKIRI"

        İran Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Azerbaycan'ın Tahran'daki büyükelçisi Cevanşir Ahundov'un Dışişleri Bakanlığı'na çağrılarak İran'ın rahatsızlığının kendisine iletildiği belirtildi. Açıklamada, İran'a karşı yapılan suçlamalar reddedilirken, Azeri Büyükelçi'ye, "Bakü yönetimince yapılan bu eylemin birkaç gün önce Nahçivan Üçlü Zirvesinde iki ülke dışişleri bakanları ve ayrıca Azerbaycan Savunma Bakanı'nın İran'a yaptığı son ziyaretinde alınan anlaşmalara aykırı olduğu" ifade edildi.

        Görüşmede, İsrail'in çeşitli ülkelerde benzer suçlamaları İran'a yöneltmeye çalıştığı kaydedilerek, Azerbaycan tarafından yapılan suçlamaların İsrail'le koordinasyonlu olarak yapıldığı ve İran'ın bundan rahatsız olduğu aktarıldı.

        Azerbaycan, hafta içinde 22 kişiyi Bakü'deki ABD ve İsrail elçiliklerine saldırı planlamak şüphesiyle tutukladığını belirterek bu kişilerin İran Devrim Muhafızları ile bağlantılı olduklarını öne sürmüştü.

        İran, Mossad ajanlarının Azerbaycan topraklarında faaliyetlerde bulunduğunu öne sürerek ve ardından bu ülkenin İsrail'den yüklü miktarda silah almasına tepki olarak geçen ay da iki kez Azerbaycan'a not vermişti.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ