Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Yorgo Papandreu Başbakan Erdoğan Suriye Arap Dünyası

        Başbakan Erdoğan'ın, İstanbul Dolmabahçe'eki ofisinde kabul ettiği Sosyalist Enternasyonel Genel Başkanı ve eski Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu, Arap dünyasındaki gelişmeler ve Suriye konusunda görüştüklerini anlattı.

        "İRAN VE ARAP BAHARI'NI KONUŞTUK"

        Bir saat süren görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklama yapan Papandreu, görüşmenin çok yapıcı geçtiğini anlattı. Papandreu, Başbakan Erdoğan ile bölgesel konuları, İran ve Arap Baharı ile ilgili görüştüklerini kaydetti. Suriye konusunda da görüştüklerini aktaran Papandreu, Suriye'de insani yardım malzemelerinin geçişine de ihtiyaç olduğunu söyledi.

        Son 10 yılda Türkiye ile Yunanistan arasındaki ilişkinin daha sıcak hale geldiğini ve ekonomiden turizme kadar birçok alanda işbirliğinin geliştiğini söyleyen Papandreu, "Birçok konuda işbirliği yapıyoruz ama sorunlarımız yok değil. Bu sorunların farkında olmalıyız, bunları tartışmalıyz. Kıbrıs, kıta sahanlığını, Patrikhnanenin ekümeniklik sorunu gibi. Bunlar bizim gündemimizde. Bu meselelerle ilgili iki ülke daha fazla insiyatif almalı" dedi.

        Sosyalist Enternasyonel toplantısında da Arap Baharı konusunu ele alacaklarını belirten Papandreu, "Suriye'de demokratik reformlar için neler yapılması konusunu görüşeceğiz" dedi. Koffi Annan ve Arap Ligi'nin çalışmalarını desteklediklerini belirten Papandreu, Suriye'de serbest açık seçimlere ihtiyaç olduğunu kaydetti.

        Başbakan Erdoğan'ın, görüşmenin yapılacağı odanın kapısında karşıladığı Papandreu, görüşme sonrasında Başbakanlık Ofisinden yürüyerek ve dışarıda bekleyen basın mensuplarının yanına geldi.

        AHT

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ