Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer BM’den terör mağdurlarına yardım eli

        Birleşmiş Milletler tarafından hazırlanan bir raporda, terör mağdurlarının tazminat ve tedavi gibi haklarının uluslararası güvence altına alınması öneriliyor.

        BM Terörle Mücadele ve İnsan Hakları Özel Röportörü Ben Emmerson tarafından hazırlanan rapor 20 Haziran’da İsviçre’nin Cenevre kentindeki BM İnsan Hakları Komisyonu’na, 28 Haziran tarihinde de BM Genel Kurulu’na sunulacak. Rapor, terör mağdurlarına tazminat ödenmesi, tedavi ve rehabilitasyon masraflarının otomatik olarak karşılanması gibi hakların uluslararası düzeyde tanınmasını öngörüyor. Emmerson raporunda, hayat sigortalarının da yeni hakları tanıyacak şekilde genişletilmesini tavsiye ediyor.

        TÜRKİYE’DEKİLER ZORDA

        Ayrıca seyahat sigortalarının poliçelerinde de değişiklikler yapılması öneriliyor. İngiliz The Observer Gazetesi’nin konuya ilişkin haberinde, Batı Avrupa dışında terör mağdurlarına geniş haklar tanınmadığı Türkiye, Mısır, Hindistan ve Endonezya gibi ülkelerde terör mağdurlarının, saldırı sonrası finansal açıdan zorluklar yaşadığı belirtildi. Uluslararası hukukta değişiklikler yapılmasını öneren rapora İngiltere ve birçok Avrupa ülkesinin destek verdiği söyleniyor.

        GAZETE HABERTÜRK

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ