Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu "Suriye bir uçuruma düştü"

        Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil el-Arabi, Suriye'nin bir uçuruma düştüğünü ve buradan ne zaman çıkacağının bilinmediğini söyledi.

        Arap Birliği'nin Kahire'deki merkezinde düzenlediği basın toplantısında konuşan Arabi, ''Suriye bir uçuruma düştü ve buradan ne zaman çıkacağını bilmiyoruz'' diyerek, Arap Baharı yaşanılan ülkelerin istenilen düzeyde istikrara ulaşabilmeleri için halen önlerinde almaları gereken mesafelerin olduğunu vurguladı.

        Arap Birliği'nin son bir yılını değerlendiren Arabi, 2012 yılının en önemli başarısının Filistin'in BM ülkelerinin 3'te 2'sinin oyunu alarak BM'de ''üye olmayan gözlemci devlet'' statüsü alması olduğunu kaydetti.

        2012 yılında birliğin birçok gelişmeye şahit olduğunu hatırlatan Arabi, ocak ayından itibaren 2013 yılı için Arap Birliği'nin hazırladığı taslağın görüşüleceğini ve BM ve Arap Birliği Suriye Özel Temsilcisi El-Ahdar el-İbrahimi ile Cezayir Dışişleri Bakanı Murad Medlesi başkanlığında, önemli Arap siyasetçiler ve düşünürlerden oluşan bir heyetin bu konudaki raporunu sunacağını dile getirdi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ