Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diplomasi Erdoğan, Danimarka ziyareti öncesinde hayal kırıklığını dile getirdi; mevkidaşından sözü aldı

        Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Danimarka Başbakanı Helle Thorning Schmidt ile baş başa görüşmenin ardından heyetlerarası toplantıda bir araya geldi.

        Christianborg Sarayı'ndaki Başbakanlık Ofisi'nde gerçekleşen görüşmede Erdoğan, Danimarka Başbakanı Schmidt'in geçen yıl Haziran ayında Türkiye'ye yaptığı ziyaretin ardından iki ilişkilerinde farklı bir dönemin başladığını belirterek, siyasi, askeri ve ekonomik alanlarda birlikte atılan adımların en üst düzeye çıktığını söyledi.

        Erdoğan, Patriot Savunma Sistemleri'nin Türkiye'ye yerleştirilmesinde askeri uzmanlar gönderdiği ve AB'ye tam üyelik sürecindeki desteği için Danimarka'ya teşekkür etti.

        "YASAL ADIMLARDAN MEMNUNİYET DUYDUM"

        Suriye'de yaşananlarla Türkiye'nin Suriye ile ilişkilerinin baş başa görüşmede gündeme geldiğini vurgulayan Erdoğan, ''Çok daha önemlisi bölücü terör örgütüyle ile ilgili konuda da buradaki yasal sürece yönelik atılan adımları, mevkidaşımdan öğrenmekle ayrıca memnun oldum. Temennim odur ki bir an önce buradan bu neticeyi almak suretiyle dünyada terörle mücadelede müşterek atmamız gereken adımları da süratle atalım. Buralardan da çok farklı neticeler elde edelim'' dedi.

        "HAYAL KIRIKLIĞI" DEMİŞTİ

        Erdoğan, Danimarka gezisi öncesinde Politiken gazetesine yaptığı açıklamada, "Danimarka mahkemesinin 10 Ocak 2012'de ROJ TV hakkında vermiş olduğu karar çok önemli. Diğer taraftan, kanalın yayın lisansının iptal edilmediğini görmek de bizi hayal kırıklığına uğrattı" değerlendirmesinde bulunmuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ