Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa ‘Türkiye AB’yi ne yapsın!’

        HABERTÜRK GAZETE / DIŞ HABERLER

        Fransız aşırı sağ parti Milli Cephe (FN) lideri ‘Türkiye AB’yi ne yapsın!’, Türkiye’nin AB üyeliğine karşı çıktığını belirterek, “Zaten Türkler herkesin çıkmak istediği bir birliğe neden girmek istesin?” dedi.

        Le Pen “Türkiye ne tarihi ne coğrafi ne de kültürel olarak AB’nin parçası. Dürüst olarak bir millete saygı duymak istiyorsanız açıkça gerçekleri söylemelisiniz. Bu konuda açık davranılmadı” diye konuştu.

        Türkiye’nin AB üyeliğine Müslüman olduğu için karşı çıkmadığını iddia eden aşırı sağcı lider şunları söyledi: “Bizim asıl problemimiz çok kültürlülükle. Bugün Türk halkının AB’ye girmek için eskisi kadar istekli olmadığını biliyorum. Türk halkı, Euro Bölgesi’ndeki kâbusu gördü ve AB üyeliğine karşı çıkarak doğru bir karar verdi. Herkesin çıkmak istediği bir birliğe neden girmek istesinler? Türkiye tarihi konumu ve laikliğe bağlılığı itibarıyla bölgede model bir ülke olabilir.

        ‘ASİMİLE ETMELİYİZ’

        Biz İslam düşmanı bir parti değiliz. Başörtüsü, ibadet yerleri, özel gıdalar... Fransızlara çelişkili gelen durum bu. Asıl sorun İslam’ın görünürlüğü. Müslüman olmadan önce Fransız olmak gerekir. Fransızlığın bir gurur kaynağı olduğunu bilmeliler. Bunun için tüm kurallar okullarda ele alınmalı. Eğitim sistemi asimilasyona öncelik vermeli.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ