Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Enerji Botaş ile Katar doğalgaz anlaşması imzaladı - Enerji Haberleri

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün Katar'la yüksek düzeyli stratejik komite toplantısı gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada; 15 anlaşmaya imza atıldığını belirtti. Erdoğan, 15 anlaşma birlikte bir ilk gerçekleştirildi, ikincisinin ise Türkiye'de yapılacağını ifade etti.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerine şu şekilde devam etti:

        Bakanlarımız karşılıklı olarak kendi ilgi alanına giren konularda çalışmalarını yıl boyu en ideal şekilde sürdürecek. Daha sonra da Cumhurbaşkanı, devlet başkanı olarak biraraya gelmek suretiyle neticeye noktayı koyacağız. Bu anlaşmalar çok önemli bunların içinde adeta 16. diyebileceğimiz bir adım attık. O da vizelerin kaldırılması. Bundan böyle Katar ve Türkiye arasında vizeler de kaldırılmış oldu. Rahatlıkla vatandaşlar gidip gelebilecek. Şeyh Tamim'e çok teşekkür ediyorum. Gayet pratik bir şekilde talimatları ilgili birimlerimize verdik. Bu adımı atmış oldu.

        '13. MADDE DOĞALGAZ ANLAŞMASI'

        Erdoğan 13. maddede yer alan BOTAŞ ve Katar Petrol arasındaki anlaşma için ise şunları söyledi; Konuyla ilgili Katar Petrol'ün 70'ten bu yana yatırıma girme teşebbüsü vardı. Türkiye'de malum gelişmelerden dolayı LNG noktasında nasıl bir adım atabiliriz, Türkiye'nin LNG depolama noktasında yatırıma girebilir miyiz diye düşündük ve biz de olumlu baktık.

        13. madde ise; BOTAŞ ve Katar Petrol'ün sıvılaştırılmış doğalgaz alımı konusunda mutabakat zaptı imzalandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ