Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Wall Street, Trump’a yönelik 4 senaryo hazırladı - İş-Yaşam Haberleri

        ABD Merkez Bankası (Fed) bugün sona erecek iki günlük toplantısı sonucunda para politikalarına yönelik kararlarını duyuracak. Fed’in özellikle 4.5 trilyon dolara ulaşan bilançosunu nasıl daraltacağı ve faiz konusunda bir adım atıp atmayacağına yönelik politikaları piyasalar tarafından yakından izlenecek. Diğer yandan gözler siyasi olarak çok zorlu günler geçiren ABD Başkanı Donald Trump’ın üzerinde olacak. Gazete Habertürk'ün haberine göre Trump ve çevresindeki danışmanlarının seçim sürecinde Rusya ile olan bağlantılarına yönelik devam eden soruşturmalar her geçen gün biraz daha endişe verici boyuta ulaşıyor.

        ÇIKIŞ YOK

        Beyaz Saray’da yaşanan bu belirsizlik piyasalara ve özellikle de Wall Street’e farklı şekillerde yansıyor. Gelen haberlere göre Wall Street, Trump’ın olası siyasi geleceğine yönelik dört farklı senaryo geliştirdi. Her biri kendi içerisinde farklı olmasına rağmen senaryoların tek ortak noktası hem siyaset hem de ekonomi için kolay bir çıkış yolu vaat etmemeleri.

        REKLAM

        Wall Street’in yüzde 50’lik bir olasılıkla desteklediği senaryoların başında sonuçları en ağır olacak tahmin bulunuyor. Buna göre Trump ve çevresindekiler ile ilgili devam eden soruşturmalar herhangi bir sonuca varmadan yıllarca devam edecek. Bunun sonucu ortaya çıkacak belirsizlik ise özellikle piyasalara ağır bedel ödetecek. Piyasaların ikinci senaryosu ise Trump’ın baskılar sonucu görevini 2018’de Başkan Yarımcısı Mike Pence’e bırakması.. Bu senaryonun gerçekleşme olasılığı yüzde 30 olarak belirtiliyor. Üçüncü senaryoda ise Trump’ın hem medya hem de soruşturmalarla kıyasıya savaşarak başkanlığının ilk döneminden sonra görevinden ayrılması yer alıyor. Yüzde 20’lik ihtimal verilen bu senaryonun da en az ilk senaryo gibi piyasalara zarar vermesinden endişe ediliyor.

        Son seçenek ise piyasaların yüzde 10’luk bir payla ihtimal verdiği senaryo. Buna göre Trump başkan kalacak.

        BAŞKANLIĞIN GELECEĞİ İÇİN BİRBİRİNDEN DÖRT BETER SENARYO

        1. En kötüsü:

        Trump ve çevresindekiler ile ilgili devam eden soruşturmalar herhangi bir sonuca varmadan yıllarca devam edecek. Piyasalar ağır hasar alacak.

        2. Kısmen kötü:

        Trump baskılar sonucu görevini 2018’de Başkan Yardımcısı Mike Pence’e bırakacak. Pence kısa süreli bir rahatlama sağlayacak. Belirsizlik sürecek.

        3. Yıkıcı senaryo:

        Trump hem medya hem de soruşturmalarla kıyasıya savaşarak başkanlığının ilk döneminden sonra görevinden ayrılacak. Üst seviyede belirsizlik söz konusu.

        4. Belirsiz senaryo:

        Trump tüm suçlamalardan aklanıp başkan olarak kalacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ