Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Atatürk Havalimanı'nda tomografi cihazları faaliyette - İş-Yaşam Haberleri
        REKLAM

        ABD'nin havayolu şirketlerine yeni güvenlik önlemleri getirilmesi şartıyla, kabine dizüstü bilgisayar alınabileceğini açıklarken İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan ABD'ye uçuşlarda kabin bagajlarının kontrol edilmesi için satın alınan tomografi cihazları da şimdilik test amaçlı kullanılmaya başlandı.

        Cihazları kullanacak görevlilerin eğitimi tamamlandıktan sonra Dış Hatlar Terminali arındırılmış salondaki son kontrol noktasına kurulan cihazlar ilk olarak Türk Hava Yolları'nın İstanbul-Şikago uçuşundaki yolcularına kullanıldı.Yolcuların kabine alacağı eşyalar 3 boyutlu kabin tarayıcısından geçirildi.

        3 BOYUTLU GÖRÜNTÜSÜNÜ ÇEKİYOR

        Habertürk Haber Merkezi'nden Gökhan Artan'ın haberine göre, ABD üretimli ClearScan kabin bagajı tarayıcısı, üst düzeyde patlayıcı tehdit algılaması sağlıyor. Havacılık güvenliğinde kullanılan saatte 500 bagaj tarayabilen cihazlar, katı sıvı ve tabaka patlayıcıları anında tespit edebiliyor.

        Cihaz, her türlü bagajda, elektronik cihazlarda veya tarama yaptığı nesnelerde herhangi bir patlayıcı madde bulunması durumunda işaretleyerek alarm verecek.Tarama yaptığı nesnelerin görüntüsünü 3 boyutlu ekrana yansıtan cihaz dokunmatik ekran vasıtasıyla operatöre görüntüyü her türlü çevirme, döndürme, yaklaştırma, belirli nesneleri sıyırma, nesnenin içindeymiş gibi inceleme olanağı sağlıyor.

        VÜCUT TARAYICILAR HAFTAYA FAALİYETE GEÇECEK

        İstanbul Atatürk Havalimanı için satın alınan İngiliz üretimli 10 Vücut Tarayıcı'nın da gelecek hafta kullanılmaya başlaması planlanıyor.Satın alınan Vücut Tarayıcılar da görev yapacaklar İngiltere'ye eğitimi gönderildi.Cihazlar kısa bir süre içinde terminalde kurulumu yapılacak.

        Dış hatlar terminalinde pasaport kontrolünden sonraki arama noktalarına 4, transfer noktalarına 3, iç hatlar terminali arındırılmış salona 2 ve dış hatlar THY CIP Salonu girişine 1 olmak üzere toplam 10 Vücut Tarayıcı yerleştirilecek. Sadece seçilen yolcular bu tarayıcılardan geçirilecek.ABD'nin Mart ayında uygulamaya koyduğu, aralarında Türkiye'nin de olduğu sekiz ülkeden uçuşlarda kabinde dizüstü bilgisayar taşınmasına getirdiği yasağı şartlı olarak kaldıracağı açıklamıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ