Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Diyarbakır'da tartışma yaratan afiş

        Mehmet KAYAHAN/DİYARBAKIR

        Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır merkez Yenişehir İlçe Belediyesi Kadın Politikalar Müdürlüğü, çocuk istismarına dikkat çekmek için billboardlara "Çocuk gelin yoktur. Tecavüzcü erkek vardır" yazılı afişler astı. Afişte kullanılan görselin, Danimarkalı karikatürist tarafından Hz. Muhammed'e hakaret için çizilen karikatür olduğu ortaya çıktı.

        AK Parti Diyarbakır milletvekili adayı Galip Ensarioğlu, twitter hesabından "Bu karikatürü Danimarkalı bir karikatürist Peygamberimize hakaret amacıyla çizmişti. Bugün HDP billboardlara taşıdı" diyerek afişi paylaştı.

        Diyanet Sen Diyarbakır Şube Başkanı Ömer Evsen, "Bu sorumsuzluğa izin veren Belediye eş Başkanlarını öz savunmalarını sunmaya ve sorumluları cezalandırmaya davet ederken Dindar Diyarbekir halkı adına halktan özür dilemeye davet ediyoruz" dedi.

        BELEDİYE ÖZÜR DİLEDİ

        Gelen tepkiler üzerine Yenişehir Belediyesi tarafından billboardlar toplatıldı. Yazılı açıklama yapan belediye, "Çalışmayı yaparken, Google'nin çocuk gelin sayfasının görsellerinde hiç bir amblem ve isim bulunmayan karikatür fotoğrafı seçilmiştir. Bu fotoğraf seçilirken bazı basın yayın organlarında yayınlanan ve iddia edilen amaçlar düşünülmemiştir. Fotoğrafın daha önce kullanıldığı belli kesim ve amaçlar bazı kişi ve kuruluşlarca iletilir iletilmez, yanlış anlaşılmalara sebebiyet vermesinden ötürü bu billboard afişlerini kaldırma kararı aldık. Tüm kamuoyu ve halkımızdan özür diliyoruz" denildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ