Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Aşk yolunda IŞİD’e yakalandı

        Güngör KARAKUŞ / GAZETE HABERTÜRK

        Lübnanlı üniversite öğrencisi Kamal D., internet üzerinden Almanya’dan bir kız ile tanıştı. İki yıl boyunca internet aracılığıyla görüşen iki genç, arkadaşlıkları aşka dönüşünce evlenmeye karar verdiler. Bunun üzerine üniversiteli genç Almanya’ya kaçak yollardan gitmenin yollarını aramaya başladı.

        ROTASINI ÇİZDİ

        Subay babası ve annesinden de izin alan Kamal D., internet üzerinden araştırmalar yaptıktan sonra kendisine Avrupa’ya geçiş güzergâhı olarak Türkiye’yi belirledi. Türkiye üzerinden Yunanistan’a oradan da Almanya’ya geçmek üzere bir rota çizen üniversiteli Kamal D., yine internet üzerinden kendisini Ege Denizi’nden geçirebilecek; insan kaçakçısı olduğunu düşündüğü bazı kişilerle bağlantı kurdu. ADANA’YA GEÇTİ Kendisine verilen talimatlar doğrultusunda İstanbul’a gelen Kamal iki gün bir otelde konakladıktan sonra kendisini kaçak yollarla Yunanistan’a götüreceklerini zannettiği kişileri aradı. Bir kez daha verilen talimatlarla yola çıkan genç bu kez otobüsle İstanbul’dan Adana’ya geçti. Kamal burada otogarda bir şahıs tarafından karşılanıp otele yerleştirildi.

        ŞÜPHELENDİ AMA...

        Güvenlik gerekçesiyle pasaportu ve cep telefonu alındı. Kamal D., bir ara şüphelenip kendisini otelde tutan kişilere, “Burada ne işimiz var? Bodrum’a gitmemiz gerekmiyor mu?” diye sordu ama iki gün Adana’da kalması gerektiği, başka kişilerin de geleceği yanıtını aldı. Denildiği gibi yaptı ve iki gün otelde kaldı. İki günün sonunda 5 kişi ile birlikte yanına gelen insan kaçakçılarından korkan Kamal D., sorular sormaya başlayınca sert tepkiyle karşılaştı.

        "SAVAŞACAKSIN"

        Suriye’ye götürüleceği ve IŞİD saflarında savaşacağı söylendi. Kamal, bunun üzerine pasaportu ile cep telefonunu istedi ve Almanya’ya gitmek için yola çıktığını, Şii olduğunu, IŞİD ile hiçbir alakasının olmadığını söyledi. Bunun üzerine feci şekilde dayak yedi. Üzerindeki 8 bin dolara da el konulan Kamal D., sabaha karşı içinde 5 kişinin bulunduğu bir araca bindirilerek Gaziantep üzerinden Suriye sınırına doğru yola çıkarıldı.

        "Şİİ'YİM DEDİM AMA..."

        Şans eseri aracı, Gaziantep girişinde tesadüfen güvenlik güçleri durdurdu. Lübnanlı genç ve beraberindekiler gözaltına alındı. Hâkim karşısına çıkarılan genç, ifadesinde yaşadıklarını tek tek anlattı. Almanya’ya gitmek için yola çıktığını ancak IŞİD’lilerin eline düştüğünü belirten Kamal D., “Almanya’da iki yıldır konuştuğum kız arkadaşımın yanına kaçak yolla gitmek istedim ama bu adamların eline düştüm. Şii olduğumu söyleyince beni esir olarak IŞİD’in eline götürmek istediler. Benim IŞİD ile hiçbir alakam yok” dedi. Hâkim, Suriye’ye geçmeye çalışan 5 IŞİD’liyi tutuklarken, Lübnanlı genci serbest bıraktı. Kamal D., ülkesine gönderildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ