Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Erdoğan'dan düşürülen uçakla ilgili ilk açıklama

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde resepsiyon düzenledi. Erdoğan bugün sınırda düşürülen Rusya uçağına ilişkin "Az önce dar kapsamlı bir güvenlik toplantısı yaptık. Türkiye'nin sınırlarını koruma hakkına herkes saygı göstermeli. Bugün sabah saatleinde hava sahamızı ihlal eden bir aidiyeti belli olmayan bir uçak düşürülmüştür.F-16'larımızın müdahalesiyle 2 uçaktan bir tanesi düşürüldü. Ne yazık ki böyle bir hadisenin ızdırabını yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

        Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

        Görevlerini hakkıyla yerine getirmiş bütün öğretmenlerimize hayırlı, sağlıklı, mutlu, uzun ömürler diliyorum. Aranızda şahsım üzerinde de emeği geçen öğretmenler bulunuyor, onlara da özellikler teşekkür ediyorum. Polis okullarında, askeri okullarda görev yapan öğretmenlerimiz dfe burada, hizmetlerinden dolayı hepsine teşekkür ediyorum.

        Eskiden öğretmen yoktu muallim vardı, yani ilim tedris eden. Eğiyimle öğretimi birlikte veren kişi. Öğrenci de yoktu, talebe vardı. Eğitimle öğretimi birlikte alan kişi. Eğitim ve öğretim, madalyonun iki yüzü gibi bir bütündür. Eğitimin al yapısını güçlendirmek için çok önemli projeleri hayata geçirdik. Eğitim ve kültürde ihtiyaç duyduğumuz ilerlemeyi kaydedemediğimize inanıyorum. Bu dönemde özellikle müfredat ve hocalarımız noktasında bir sıçrama olacağına inanıyorum. Bütçede en büyük payı eğitime ayırdık, burada bir mesele yok. Her alanda adeta devrim yaptık. Öğretmen açığımızı hala gidermeye çalışıyoruz. Yeni kabinemiz devir teslimlerle işlerine başladılar, hayırlı uğurlu olsun. Öğretmenlerimizin özlük hakları önemli bir meseledir, ama öğretmenlik sadece ücret için yapılacak bir iş değildir.Öğeretmen özellikle terbiye konularında bir rol modeldir. Hükümetimiz öğretmenlerin özlük haklarının iyileştirmesicne destek verdik, vermeye de devam ediyoruz.

        Türkiye için en büyük tehlike ve tehdit, nesillerin çalınmasıdır. Bizim hiçbir sapkın ideolojiye kaptıracak tek bir evladımız bile yoktur.

        Bölgemizde yaşanan istikrarsızlık sürüyor. Türkiye uzun süredir çok sayıda Suriyeli ve Iraklıyı misafir ediyor. Paris'i hedef alan saldırılar panik halini aldı. G20 Antalya Zirvesi'nde liderler olarak ilkeli bir duruş ortaya koyduk. Terörizmle mücadelede bütün dünyaya güçlü bir mesaj verdiğimize inanıyorum. Suriye'nin meselesdine adil bir çözüm bulunmadığı sürece, mülteci meselesine çözüm bulunamaz. Hatayın yanıbaşuındaki Bayırbucak Türkmenlerine yönelik saldırıları şiddetle kınıyoruz. Orada bizim akrabalarımzı var ve sürekl,i bombalanıyorlar. O soydaşlarımız sınıra doğru göç etmeye başladılar. Bir kısmı da Suriye'de kamplarda iskan edilityorlar. Bütün detek Türkiye'den.

        "F-16'LARIMIZIN MÜDAHALESİYLE 2 UÇAKTAN BİRİ DÜŞÜRÜLDÜ"

        Cuma gününden beri bütün gelişmeleri takip ediyorum. Az önce dar kapsamlı bir güvenlik toplantısı yaptık.Bugün sabah saatleinde hava sahamızı ihlal eden bir aidiyeti belli olmayan bir uçak düşürülmüştür.Biz buna şahit olmak istemeyiz ama böyle bir durumla karşı karşıya bırakılmanın ne yazık ki ıstırabını yaşıyoruz. Bu hadise tamamen Türkiye'nin önceden ilan ettiği angajman kuralları çerçevesinde gerçekleşmiştir. Türkiye'nin komşularıyla başka herhangi bir ülkeye karşı düşmanlığı asla söz konusu değildir. Suriye'de bugüne kadar çok daha vahim olaylar yaşanmamasının sebebi Türkiye'nin soğuk kanlı tutumudur. Bu son hadisenin önüne geçmek için de elimizden gelen gayreti gösterdiğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Türkiye'nin kendi sınırlarını koruma hakkına da herkes saygı göstermelidir.

        Orada sadece Bayırbucak Türkmenleri vardır, DAİŞ yoktur, kimse kimseyi kandırmasın. DAİŞ'i vruyoruz diyerek Bayırbucak Türkmenleri vurulmaktadır. Türkiye Cerablus-Akdeniz hattını terörden arındırma kararında.

        "SİLAH VARSA NE OLACAK, YOKSA NE OLACAK?"

        MİT tırları ihanetini biliyorsunuz değil mi? Hala utanmadan, sıkılmadan bunları gazetelerine başlık yapanlar var. İşte o tırlar bizim Bayırbucak Türkmenlerine yardım götüren tırlardı. Bazıları diyor ki, 'BaşbakanErdoğan, diyordu ki, onların içinde silah yok' yahu varsa ne olacak, yoksa ne olacak? Ne diyoruz biz? 'Oraya insani yardım götürüyoruz.' Kim onlar? Mağdur, mazlum, bizim Bayırbucak Türkmen kardeşlerimiz. Ülkemizin, hükümetimizin ve şahsımın aleyhine bir algı oluşturmak adına bu yardımları sabote edenleri milletimizin asla affetmeyeceğine inanıyorum.

        İnşallah çok yakında Cerablus Akdeniz hattındaki insani güvenlik bölgesi uygulamasını müttefik ülkelerle birlikte hayata geçireceğiz. Bu uygulamayla bir yandan bölgede yeni insani dramlar ortaya çıkmasına engel olurken, diğer yandan da kendi vatanlarında hayatlarını sürdürmek isteyen muhacirlere imkan sağlamayı hedefliyoruz. Türkiye'nin bu çabasına destek vermeyen veya engel çıkarmaya çalışan herkes Suriye'de hayatını kaybeden 380 bin masuma eklenecek her yeni canın sorumluluğuna ortak olacaktır. Bizim Suriye halkının güvenli ve istikrarlı bir geleceğe kavuşmasından başka bir gayemiz yoktur.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ