Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Sur'daki vatandaşlardan operasyona destek
        1

        Diyarbakır'ın Sur ilçesinde askere sığınan vatandaşlar, "Allah rızası için operasyonu sonuna kadar devam ettirin, bizi bu pislikten kurtarın" diyerek, bölücü terör örgütüne yönelik operasyonlara destek verdi.

        2

        Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde yaşayan ve operasyon bölgesinde askere sığınan vatandaşlar dün, Türk Silahlı Kuvvetleri personeli tarafından güvenli bir bölgeye tahliye edildi.

        3

        TSK personelinin kontrol ettiği evlerde yaşayan vatandaşlar, "Biz bugüne kadar yüzleri maskeli 14-15 yaşlarındaki çocuklardan tokat yiyorduk. Bugüne kadar neredeydiniz? Geç de olsa geldiniz. Allah rızası için operasyonu sonuna kadar devam ettirin, bizi bu pislikten kurtarın" diyerek, terörle mücadele kapsamında yürütülen operasyonları destekledi.

        4

        "BUNLAR, BURALARIN ÇOCUKLARI OLAMAZ"

        Yaşlı bir vatandaş ise güvenlik güçlerine derdini şöyle anlattı:

        5

        "59 yıldır burada yaşarım ben. Bu son 5 senedir yaşadıklarımı keşke ölseydim de yaşamasaydım. Kim bu adamlar? Bunlar, buraların çocukları olamaz. Buranın çocukları çok temizdi. Nereden geldi bunlar? Bunlar Kürt değil. Camilerimizi, evlerimizi yaktılar."

        6

        ASKERLER ÇOCUKLARI KUCAKLARINDA TAŞIDI

        Güvenlik birimlerinin paylaştığı fotoğraflarda ise askerlerin kendilerine sığınan ailelerin küçük kız çocuklarını, kucaklarına alarak engebeli yollardan geçirmeye çalıştıkları görülüyor. AA