Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Şehit polis, törenle memleketine uğurlandı

        Elazığ Hava Limanı'nda şehit polis Kağan Kılıç (27) için düzenlenen törene Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, Tunceli Valisi Osman Kaymak, milletvekilleri Tahir Öztürk, Ejder Açıkkapı, 8'inci Kolordu Komutanı Korgeneral Yılmaz Uyar, Elazığ Emniyet Müdürü Nihat İşlek, Tunceli Emniyet Müdürü Fahrettin Şen, şehidin annesi, babası, kız kardeşi ve yakınları ile vatandaşlar katıldı.

        Şehidin naaşı katafalka getirildiği sırada babası Galip, "İdam istiyorum" diye haykırarak, "İdam istiyorum, idam. Cumhurbaşkanı'na sesleniyorum buradan, Başbakan'a sesleniyorum; Meclise sesleniyorum; idam getirilsin, başka kurtulmaz bu memleket. Asılsın bu hainler, yeter, başka türlü temizlenmez bu hainler" dedi.

        Tunceli Valisi Osman Kaymak da burada yaptığı konuşmada, "Tunceli'nin Ovacık yolu üzerinde görev ifa eden zırhlı ekiplere yönelik gerçekleştirilen hain saldırıda aziz vatan için canını feda etmekten çekinmeyerek şehit olan Kağan Kılıç'ı son yolculuğuna uğurlamak için geldik. Şunu belirtmek isterim ki, milletimizin birlik ve beraberliğine, ülkemizin bölünmez bütünlüğüne göz diken ve hain emeller peşine koşan vatan hainleri iyi bilsinler ki, bizler var oldukça sinsi planlarıyla, emellerine asla ulaşamayacaklardır. Hinlik ve tehdit nereden gelirse gelsin, milletimiz geçen hafta olduğu gibi vatan uğruna canını hiçe sayarak, canını her zaman verecektir. Aziz şehidim geride bıraktığın ailen bize emanettir" diye konuştu.

        Yapılan konuşmanın ardından Elazığ Müftüsü Peyami Göngür'un yaptığı duanın ardından şehit polis Kağan Kılıç'ın naaşı Türk Hava Kuvvetleri'ne ait uçak ile memleketi İzmir'e gönderildi.

        Bu arada memleketi İzmir'e naaşı uğurlanan şehit polis Kağan Kılıç'ın bugün doğum günü olduğu öğrenildi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ