Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3 bin 79 asker ihraç edildi; darbeci, suikastçı 11 asker yok

        HABERTURK.COM

        Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında ikincisi yayınlanan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile bin 389 askerin daha ordu ile ilişiği kesildi. Ancak Kararname'de, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içerisindeki FETÖ/PDY üyesi darbeci, suikastçı askerlerin darbe girişiminde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te tatilini geçirdiği otele saldırı düzenleyen darbeci, suikastçi Binbaşı Şükrü Seymen'in ihracının da yer almasına rağmen, 11 askerin yer almaması, TSK'da ihraçların henüz tamamlanmadığını, yeni bir listenin daha olduğunu gösteriyor.

        Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içerisindeki FETÖ üyesi askerlerin 15 Temmuz darbe girişiminin olduğu gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te tatilini geçirdiği otele saldırı gerçekleştiren 37 askerin 12'si için arama çalışmaları sürüyor.

        Bu kişilerden aralarında Çiğli Ana Jet Üssü'nün imamı "Paşa" lakaplı Zekeriya Kuzu'nun da bulunduğu 25'i yakalandı.

        Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda tabur komutanı olan Binbaşı Şükrü Seymen'in, önceden birlikte eğitim alıp görev yapan askerlerden seçtiği yüzbaşılar; İsmail Yiğit, Mustafa Serdar Özay, Muammer Gözübüyük, Ergün Şahin, Bahadır Sagun, Mehmet Öztürk, üstteğmenler; Murat Köse, Burkay Karatepe, Mehmet Demir, Enes Yılmaz, Teğmen Muhammet Burak İpek'in yakalanması içinde operasyonlar aralıksız devam ediyor.

        İKİ İHRAÇ LİSTESİYLE 3 BİN 73 SUBAYA İHRAÇ

        "En kritik" Yüksek Askeri Şura (YAŞ) öncesinde Kara Kuvvetleri'nde 87 general, 726 subay ve 256 astsubay; Hava Kuvvetleri'nde 30 general, 314 subay ve 117 astsubay; Deniz Kuvvetleri'nde 32 amiral, 59 subay ve 63 astsubay hakkında ihraç edilmişti. OHAL kapsamında yayınlanan ikinci KHK ile de milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) aidiyeti, iltisakı veya irtibatı bulunan bin 389 askeri personel Türk Silahlı Kuvvetleri'nden ihraç edildi. İki kararla toplam 3 bin 73 subay ordudan ihraç edilmiş oldu.

        KHK'DE SADECE 1 KAÇAK SUİKASTÇİ İHRAÇ, O DA SUİKASTÇI TİMİN KOMUTANI!

        Ancak iki ihraç kararında Marmaris'te aranan darbeci, suikastçı 12 askerden sadece tabur komutanı Binbaşı Şükrü Seymen ihraç edildi. Ancak diğer 11 rütbeli asker yer almadı.11 asker hakkında ihraç kararı alınmaması, TSK'da ihraçların henüz tamamlanmadığını, yeni bir listenin daha olduğunu gösteriyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ