Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem CHP'de tarihi kurultay

        Kılıçdaroğlu 1189 delegenin oyuyla genel başkan seçildi. Kılıçdaroğlu, seçilmesinin ardından partililere teşekkür konuşması yaptı.

        Oy kullanma işlemi sona erdi. Oyların sayımına geçildi. Sonuçların kısa bir süre sonra açıklanması bekleniyor.

        Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir saati aşkın konuşmasını tamamlamasının ardından kürsüden inmesiyle birlikte oy verme işlemi başladı. Dinlenmek ve yemek yemek için evine giden Kılıçdaroğlu yeniden kurultay salonuna gelerek oyunu kullandı.

        Kılıçdaroğlu, Rahşan Ecevit'in yanına giderek sohbet etti. İkili habercilerin yoğun ilgisi altında soruları cevapladı. Kılıçdaroğlu, "Sayın Ecevit'in desteği benim için çok önemliydi. Burada olması beni çok mutlu etti" dedi.

        Kemal Kılıçdaroğlu, 1246 delegenin oyu ile CHP Genel Başkanlığı'na resmen aday gösterildi. Kılıçdaroğlu, daha sonra kürsede konuşmasına başladı.

        Kemal Kılıçdaroğlu'nu genel başkanlığa aday gösteren delegeler tüzük gereği divan önünde imzalarını ibra ediyor. Bu işlemin tamamlanmasının ardından Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşma yapması bekleniyor.

        CHP Genel Başkan adaylığı ve yönetim organları adaylıkları için başvurular başladı. CHP 33. Olağan Kurultayı Divan Başkanı, Grup Başkanvekili Kemal Anadol, Genel Başkan adaylığı için saat 12.15, Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu üyelikleri adaylığı için ise saat 15.00'e kadar başvuruların yapılacağını duyurdu. Kurultayda, konuşmaların 10'ar dakikayla sınırlandırılması da kararlaştırıldı.

        Genel Başkanvekili Cevdet Selvi kurultayda konuşma yapıyor. Selvi, konuşmasında ekonomik sorunları anlatarak hükümetin politikalarını eleştirdi.

        "HALK BÖYLE İSTEDİ"

        CHP Genel Başkanlığına adaylığını açıklayan Kemal Kılıçdaroğlu, halkın kendi sorunlarına kilitlenen bir siyasi lidere susadığını belirterek, ''Biz de buna tercüman olacağız'' dedi.

        CHP 33. Olağan Kurultayı, çalışmalarını sürdürüyor.

        Delegeler arasında oturan Kılıçdaroğlu, gazetecilerin soruları üzerine, halkın kendi siyasi sorunlarına kilitlenen bir siyasi lidere susadığını, kurultay salonunundaki coşkunun bunun ifadesi olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, ''Biz de onlara tercüman alacağız'' diye konuştu.

        Kemal Kılıçdaroğlu, Önder Sav ve Gürsel Tekin protokolde yanyana oturdu. Gürsel Tekin, HABERTÜRK TV'ye şunları söyledi: "Toplum sıkışmış vaziyette. Yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklarla sıkışmış vaziyette. Kılıçdaroğlu umut olacaktır. Biz genel başkan seçmeyeceğiz Türkiye'ye başbakan seçeceğiz. İktidarımızda baskı, zulüm, yolsuzluk olmayacak. Ben partinin emekçeisyim. Sıradan üyelikten itibaren her görevi yaparım. Yarın kurultay ne karar verirse saygı duyarım."

        Salonda hep bir ağızdan İstiklal Marşı okundu. Divan Başkanlığı seçimi yapıldı ve Kemal Anadol divan başkanı seçildi.

        Ve Kemal Kılıçdaroğlu salona girdi. Onuncu Yıl Marşı ile karşılandı. Önder Sav da Kılıçdaroğlu'nun hemen yanında yer aldı. Kılıçdaroğlu protokol bölümüne ilerlerken partilileri selamlıyor. Salonda çok büyük bir coşku ve izdiham var. "Hoş geldin halkın adayı, hoş geldin sakin güç" sloganları arasında salon içerisinde ilerlemeye çalışıyor.

        Kemal Kılıçdaroğlu, kurultay salonuna girdi. Salon önünde yoğun bir kalabalık tarafından karşılanan Kılıçdaroğlu, izdiham nedeniyle salona girmekte zorlandı.

        Evinden çıktı

        CHP Genel Başkan Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, 06 CHP 02 plakalı aracıyla Ankara 100. Yıl'da bulunan evinden Atatürk Spor Salonu'na doğru yola çıktı. Kılıçdaroğlu, evinden çıkışta gazetecilere çok kısa bir açıklama yaptı. Eşiyle birlikte kurultay salonuna giden Kılıçdaroğlu'nun heyecanı gözlerden kaçmadı.

        Kılıçdaroğlu'nu kızı, damadı, torunu Duru ve komşuları balkondan el sallayarak uğurladı.

        Kılıçdaroğlu çıkışta, ''Torunum Duru'dan uğur öpücüğü aldım'' dedi.

        KAMER GENÇ'E SEVGİ GÖSTERİSİ

        CHP'den davet beklediğini açıkça dillendiren Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç, salona partililerins evgi gösterisi arasında girdi. Genç, "Halkın beklediği kurutltay, destek veriyorum, destek veriyoruz..." dedi.

        Rahşan Ecevit ve Emrehan Halıcı kurultay salonuna girdi. Zonguldak'ta hayatını kaybeden madencilere başsağlığı dileyerek Başbakan'ın sözlerine tepki gösterdi.

        Atatürk Spor Salonu sabahın ilk saatlerinden itibaren dolmaya başladı. Salonda CHP kurultaylarında alışıldık olmayan bir hareketlilik ve coşku var. Girişlerde izdiham yaşanıyor. Salona girenleri Aşık Mahsuni Şerif'in türküleri karşılıyor.

        CHP 33. Olağan Kurultayı "değişim" sloganıyla Ankara'da yapılıyor.

        Deniz Baykal'ın istifasıyla boşalan Genel Başkanlık için tek aday olan Kemal Kılıçdaroğlu ile gidilen kurultayda CHP'yi 2011 seçimlerine taşıyacak yeni yönetim belirlenecek. Atatürk Spor Salonu'nda başlayan kurultayda 1249 delege sandığa giderek oy kullanacak. Kurultayda delegelerin yüzde 20'sinin imzasını bulan ise genel başkanlık için aday olabilecek. Kurultayın ilk günü Genel Başkan, ikinci günü de Parti Meclisi seçilecek.

        İşte HABERTÜRK TV muhabirlerinin kurultay izlenimleri:

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ