Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Şehit haberleri ailelere verilmeye başlandı

        PKK'lı teröristler dün gece 22.00 sıralarında Beştüşşebap ilçe merkezine 4 ayrı noktadan uzun namlulu silahlarla saldırmış ve çıkan çatışmada 20 terörist öldürülürken, 10 güvenlik görevlisi şehit olmuş, 7 güvenlik görevlisi de yaralanmıştı.

        GAZİANTEP

        Beştüşşebap’ta şehit olan askerlerden Uzman Çavuş Ahmet Kurt’un Gaziantep'teki baba ocağına ateş düştü.

        Sabah saatlerinde şehidin acı haberini getiren iki subay Aktoprakta akrabalarında bulunan şehidin annesinin yanına gitti. Burada acı haberi alan aile subaylarla birlikte şehidin özgürlük mahallesindeki baba ocağına geldi. Acı haberi alan anne Rabia Kurt ve çocukları gözyaşlarına boğuldu. Şehidin bir türlü sakinleşemeyen kardeşlerinin feryadı yürek burktu. Bu sırada şehidin evinde hazır bekleyen sağlık ekipleri anne ve çocuklarına ilk müdahaleyi sokakta yaptı. Fenalık geçiren anne ve çocukları güçlükle eve alındı. Bu sırada şehidin il dışında olan babası Ali Kurt’a acı haberin verildiği ve Gaziantep’ dönmek için yola çıktığı öğrenildi.

        EDİRNE

        Şırnak'ta şehit olan 10 güvenlik görevlisinden Piyade Er Emrah Karataban’ın Edirne’nin İpsala ilçesine bağlı Kumdere köyünden olduğu öğrenildi. Karataban’ın ailesine şehit olduğu haberi, askeri görevliler verdi.

        KONYA

        Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'nde düzenlenen saldırıda şehit olan güvenlik görevlilerinden 22 yaşındaki Jandarma Komando Çavuş Ramazan Emre Ala'nın, memleketi Konya'nın Karapınar İlçesi'ne ateş düştü. Ala'nın terhisine yaklaşık 90 gün kaldığı belirtildi. Komando Çavuş Ramazan Emre Ala'nın şehit düştüğü haberi, ailesine askeri yetkililer tarafından verildi. Oğlunun şehit olduğu haberini alan anne Kafiye Ala, sinir krizi geçirdi. Şehit Ala'nın otomobil yedek parça satışı yapan babası Seyyar Ala'nın ise Toprak Mahsulleri Ofisi'nde çalışan kızı Aysun Ala'yı işe götürmek için Konya'ya geldiği belirtildi. 5 kardeş olan şehit Ala'nın yaklaşık 20 gün önce izinli olduğu memleketinden askeri birliğine döndüğü ve terhisine de yaklaşık 3 ay kaldığı ifade edildi.

        ANTALYA

        Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde terör örgütü PKK tarafından düzenlenen hain saldırıda şehit olan askerlerden Uzman Çavuş Erdoğan Sönmez'in (25) evine ateş düştü. Baba İlyas Sönmez, kendisinin de Kürt olduğunu, oğlunun silahının kendisine verilmesini isteyerek, "Silahını verin bana gideceğim. Tek başıma gideceğim. Gitmeyen namussuzdur. Dört tane çapulcu dağda çıkmış orduya meydan okuyor" dedi.

        Beytüşşebap ilçe merkezindeki polis ve askeri üs bölgelerine dün gece saat 22.00 sıralarında teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan Uzman Çavuş Erdoğan Sönmez'in Antalya'daki evine ateş düştü. Şehidin Kepez ilçesi Yeşiltepe Mahallesi Tevfik Fikret Caddesi'nde bulunan baba ocağına acılı haberi Antalya Garnizon Komutanlığı'na bağlı ekipler verdi. Acılı aileyi ziyaret eden Antalya Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Korkmaz, aileye başsağlığı diledi. Korkmaz, burada anne Günay Sönmez ve baba İlyas Sönmez'i dinledi. Acılı baba, metanetli duruşunu korurken anne Sönmez ise Korkmaz'a sarılarak, "Kurban olayım komutanım. Nasıl kıydılar yavruma. Babası demir doğrama yapa yapa okuttu" dedi.

        Oğlu Erdoğan Sönmez'i okutmak için Van Erciş'ten Antalya'ya geldiklerini söyleyen acılı baba, oğlunun aynı zamanda hukuk fakültesinde okuduğunu belirtti. Maddi imkansızlıklardan dolayı oğlunu okutmakta zorlandığını, onunda bu nedenle uzmanlığı yaptığını kaydeden baba Sönmez, "Ama benim vergimle benim paramla Türkiye Büyük Millet Meclisi(TBMM)'nde PKK para alıyor. Dağda da gidip PKK'yla kucaklaşıyorlar. Mermimiz yoksa Türkiye Cumhuriyeti için canımızı verelim. İsrail iki asker için Filistin'i yerle bir etti. Biz niye oraları ateşe verip yerle bir etmiyoruz? Ben Kürdüm. Ben Vanlıyım. Erciş'tenim." ifadelerini kullandı.

        Baba Sönmez, "Oğlum Akşam bana telefon açtı. 'Bir isteğiniz varsa alışveriş yapayım göndereyim.' dedi. Kardeşlerine kontör gönderdi" şeklinde konuştu.

        MUĞLA

        Şırnak'ın Beytüşşebap ilçe merkezine PKK'lı teröristlerce dün gece düzenlenen silahlı saldırıda şehit olan 10 askerden birinin Muğlalı Asteğmen Burak Erdi Uysal olduğu belirtildi. Uysal'ın şehit olduğu haberi, Muğla'nın Köyceğiz ilçesine bağlı Yangı köyünde yaşayan Komando Asteğmen Burak Erdi Uysal'ın ailesine bildirildi.

        BURSA

        Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde teröristlerce askeri üs bölgesine düzenlenen saldırıda şehit olan askerlerden Süleyman Güleç'in Bursa'nın İznik ilçesine bağlı Müşkülö köyünde ikamet ettiği öğrenildi.

        Saldırıda şehit olan Bursalı er Süleyman Güleç'in şehadet haberi, Bursa İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından sağlık görevlileri nezaretinde Güleç ailesine verildi. Güleç'in cenazesinin yarın Bursa'da düzenlenecek askeri törenin ardından toprağa verileceği belirtildi.

        ADIYAMAN

        Şırnak´ta şehit olan 10 güvenlik görevlisinden Serdar Küpeli'nin Adıyaman merkez Eskisaray Mahallesi'ndeki baba ocağına ateş düştü.

        Jandarma er Küpeli'nin şehit düştüğü haberi Adıyaman Garnizon Komutanlığı'nda görevli askerler tarafından annesi Ayşe Küpeli'ye verildi. Anne Küpeli ve yakınları haberi alınca sinir krizleri geçirdi. Şehit evine Türk Bayrağı asıldı. Serdar Küpeli'nin askerliğini tamamlamasının 60 gün kaldığı öğrenildi. Baba Mehmet Küpeli'nin inşaat işçiliği yaptığı belirtildi.

        AFYONKARAHİSAR

        ŞIRNAK’ın Beytüşşebap İlçesi’nde terör örgütü PKK’nın ilçe merkezine yaptığı saldırı ardından çıkan çatışmada şehit olan 10 askerden Üsteğmen Sami Çiftçi’nin Afyonkarahisar’daki evinde yas var.

        Aslen Elazığlı olan ancak yıllardan bu yana Afyonkarahisar’da oturan Çiftçi ailesine acı haber, saat 07.30’da askeri personel tarafından sağlık ekipleri eşliğinde verildi. Acı haberi alan şehit babası emekli başkomiser Mehmet Çiftçi ile annesi Hanım Çiftçi ile eşi Ayşe Çiftçi sinir krizleri geçirdi. Fenalaşan aile fertlerine sağlık ekipleri müdahale etti.

        Çiftçi ailesinin evine büyük bir Türk Bayrağı asılırken, komşuları da bayrak asarak acıya ortak oldu.

        Üsteğmen Sami Çiftçi’nin Su Ürünleri Mühendisliği Bölümü’nden mezun olduğu, 2007 yılında vatani görevinin bitiminde sözleşmeli teğmen olarak görevine devam ettiği belirtildi. 5 yaşında Zeynep adında kız babası olan şehit Üsteğmen Sami Çiftçi’nin amcası Cemil Çiftçi’nin Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı olduğu belirtildi.

        Afyonkarahisar’ın teröre verdiği 233’üncü asker şehit olan Sami Çiftçi için yarın cenaze töreni düzenlenecek.

        İSTANBUL - BAHÇELİEVLER

        Şırnak Beytüşşebap’ta düzenlenen saldırıda şehit olan er Osman Yıldız’ın İstanbul Bahçelievler’deki evine ateş düştü.

        Osman Yıldız’ın Bahçelievler Soğanlı Mahallesi Yıldırım Sokak’ta Bulut Apartmanı’nda bulunan evine Türk bayrağı asıldı. Aile fertlerinin fenalaşma ihtimaline karşı kapıda ambulanslar da hazır bekletildi.

        Yıldız’ın sosyal paylaşım sitesinde yayınladığı el yazısıyla yazılmış ’tezkere’ beklentisini anlatan bir şiiri, bu şiirin altında da "Şafak 195 başka yok. Özgürlüğün adı. 195 gün sonra Özgürlük" yazısı yer aldı.

        İSTANBUL - SANCAKTEPE

        Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'nde teröristlerin düzenlediği saldırıda şehit olan 22 yaşındaki Er Uğur Sağdıç'ın İstanbul'daki baba ocağına ateş düştü.

        Terör örgütü PKK'nın Beytüşşebap'ta düzenlediği saldırıda şehit olan Er Uğur Sağdıç'ın Sancaktepe ilçesindeki evinde hüzün hakim. Sabah saatlerinde eve gelen askeri personel şehadet haberini aileye iletti. Haber üzerine şehit Uğur Sağdıç'ın ailesi gözyaşlarına boğulurken, baba evinin bulunduğu sokak Türk bayraklarıyla donatıldı. Komşuları şehit ailesine taziye ziyaretlerini iletti. 112'ye ait bir ambulansta evin önünde hazır bekletiliyor.

        Uğur Sağdıç'ın babası Yılmaz Sağdıç, basın mensuplarına açıklama yapmak istemezken, Dayı Mürsel Sağ ise, "Hiçbir şey istemiyorum. Sadece terörün bir an önce durmasını istiyorum" dedi.

        Şehit erin, Sağdıç ailesinin iki çocuğundan biri ve tek oğlu olduğu belirtildi. Şehit Er Uğur Sağdıç'ın, askere gitmeden önce bir cam fabrikasında çalıştığı, 1 ay önce izne geldiği ve terhis olmasına yaklaşık 5 ayı olduğu öğrenildi. Sağdıç'ın cenazesinin defnedilmek üzere memleketi Tokat'ın Turhal ilçesine götürüleceği belirtildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ