Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Mahkeme, özürlü kıza tecavüzdavasında “iyi hal” indirimi yaptı.Yargıtay, “kişiyi hürriyetindenyoksun kılma suçundan” daceza verilmesini istedi ama“iyi hal” indirimine onay verdi.

        SİBEL HÜRTAŞ / GAZETE HABERTÜRK

        Mahkeme, özürlü kıza tecavüzdavasında “iyi hal” indirimi yaptı.Yargıtay, “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçundan” da ceza verilmesini istedi ama “iyi hal” indirimine onay verdi.

        MALATYA’da bakkallık yapan Mehmet Ö., zekâ özürlü küçük kız çocuğuna iki kez tecavüz etti, olayı anlatmaması için de tehdit etti. Yargılandığı mahkemede hem alt sınırdan cezaya çarptırıldı hem de kendisine iyi hal indirimi uygulandı.

        Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianameye göre, 2007’de zihinsel özürlü kız çocuğu Serap F., kardeşi Muhammet F. ile 30 yaşlarındaki Mehmet Ö.tarafından işletilen bakkala gitti. Mehmet Ö., Serap F.’nin kardeşi Muhammet’i “Sen git, ablan burada kalacak, işi var, gitmezsen seni döverim’’ diyerek gönderdikten sonra Serap F.’yi dükkânın dışarıdan görülmeyen bir yerine çekerek tecavüz etti. Mehmet Ö., kimseye söylememesini isteyerek kız çocuğunu çikolata verip evine gönderdi.

        ‘OKULDA OLMUŞTUR’

        Serap F., ifadesinde, korkudan kimseye olayı söyleyemediğini, korktuğu için bağıramadığını anlattı. Adli Tıp’tan alınan raporda mağdurun bakire olmadığı belirlenirken, İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi’nin raporunda da hafif düzeyde zihinsel gelişme geriliği tespit edildi. Mehmet Ö. suçlamayı reddetti, mağdurun okulda tecavüze uğramış olabileceğini ileri sürdü. Buna karşın, mağdurun ifadesinde olduğu gibi Mehmet Ö.’nün kasıklarında “ben’’ bulunduğu doktor raporuyla belirlendi.

        ‘TEKRAR YARGILANACAK’

        Mahkeme, Mehmet Ö. hakkında çocuğa tecavüz suçundan 8 yıl hapis cezası verdi. Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçundan ise beraatini kararlaştırdı. Mahkeme, Mehmet Ö.’nün mahkemedeki tavırları nedeniyle bir de iyi hal indirimine gitti. İyi hal gerekçesiyle 8 yıllık cezayı 6 yıl 8 aya indirdi. Dava Yargıtay Ceza Genel Kurulu’na taşındı. Genel kurul, Mehmet Ö.’ye beraat ettiği kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçundan da ceza verilmesini istedi ve hükmü bozarak, yerel mahkemeye gönderdi. Mehmet Ö. yeniden yargılanacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ