Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Ağrı'da askeri aracın geçişi sırasında patlama

        Ağrı Valisi Mehmet Tekinarslan, Eleşkirt'te askeri aracın geçişi sırasında doğalgaz boru hattında meydana gelen patlamada yaralanan askerleri hastanede ziyaret etti.

        Ağrı Devlet Hastanesi'ne gelen Vali Tekinarslan, yaralı askerlerin sağlık durumu hakkında Ağrı Sağlık Müdürü İsmet Kolomoç ile hastane başhekimi Fatih Selvi'den bilgi aldı.

        Yaralanan askerlere geçmiş olsun dileklerini ileten Vali Tekinarslan, burada askerlerle bir süre sohbet etti. Tekinarslan, hastane çıkışında yaptığı açıklamada, Ağrılıların olay sonrası gösterdiği dayanışmaya teşekkür etti.

        Ağrı ve Eleşkirt ilçesinde vatandaşların, sağlık personelinin seferber olduğunu belirten Vali Tekinarslan, şöyle devam etti:

        ''Eleşkirt ilçemiz Türkeli köyü yakınlarında İran Doğalgaz Boru Hattı'na teröristler tarafından saldırı düzenlendi. Meydana gelen patlama sonrası gaz yangınından etkilenen arkadaşlarımız var. Hem doğalgaz boru hattında hem yol güvenliğinin sorumlusu personellerimiz yanık vakasıyla karşı karşıya kaldı. Toplamda 28 askeri personelimiz çeşitli yerlerinden yaralandı. Bunlardan birisi sadece 3'üncü derece yanık teşhisi konularak Erzurum'a sevk edildi. Diğer askerlerimizin sağlık durumları son derece iyi. Bugün müşahede altında tutulacak olanlar var. Yanık tedavisi yapılan askerimiz var. Bir askerimizin ayak parmağında kırık var, alçıya alındı. Onun dışında çok şükür herhangi bir sorun yok.''

        Bu saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin peşini bırakmayacaklarını ifade eden Tekinarslan, takiplerin devam ettiğine belirterek, ''İnşallah bu konuda yaptıklarını yanlarına bırakmayacağız. Adalete teslim etmek için bütün çalışmalarımız devam ediyor'' dedi.

        Tekinarslan, çok ciddi bir felaketin eşiğinden dönüldüğünü belirterek, ''Allah esirgedi. Allah bu hainlerin yaptıklarını yanlarına bırakmayacak. Askerlerimizde bir sıkıntı yok. Bıraksak hemen görev yerlerine giderler. Arkadaşlarımız memleket ve vatan sevgisiyle dolu'' diye konuştu.

        Doğalgaz boru hattının 246 kilometresinin Ağrı sınırlarından geçtiğine dikkati çeken Tekinarslan, terör örgütünün son zamanlardaki hedefinin ülke ekonomisine balta vurmak olduğuna dikkati çekerek, boru hattındaki güvenliğin artırıldığını kaydetti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ