Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Başbakan Erdoğan'dan flaş açıklamalar!

        HABERTURK.COM

        Başbakan Erdoğan grup toplantısında gündeme damga vuran öğrenci yurtları ile ilgili flaş açıklamalarda bulundu. 'Kimsenin yaşam tarzına karışmıyoruz' diyen Erdoğan, "Yurtlarımızda bu şekilde kızlarımızın erkek öğrencilerle ayrıştırılması çalışmalarını devam ettiyoruz, bunun yüzde 75'ni de tamamladık. Bundan neden rahatsız oluyorsunuz? Buralarda nelerin olduğu belli değil. Karma karışık. Her tür şeyler olabiliyor. Ondan sonra anneler babalar feryat ediyor, 'devlet nerede' diye. Devletin burada olduğunu anlatmak için bu adımlar atılmaktadır. Valiliklerimiz, güvenlik güçlerimiz bu ihbarları değerlendiriyor. Bu ihbarları kim yapıyor. Komşular, binanın içindekiler. Ak Parti'nin kimliğinde böyle sorumluluğun altına girmek yoktur. " dedi.

        Başbakan Erdoğan AK Parti grup toplantısında konuştu. İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

        Dün yazılı, sosyal medyada istişare toplantımızda konuşduğu söylenen konular yer aldı. Ben farklı bir siyesetçiyim. Bir yerde konuştuğumu inkar etme anlayışına sahip değilim. Ne yapıyorsak inanarak yaparız ne söylüyorsak arkasında dururuz. Biz muhafazakar demokrat partiyiz. Partimiz olarak neler yaptığımızı, neler yapmamız gerektiğini biliriz. Kimsenin yaşam tarzına karışmadığımızı söylememize rağmen yaşam tarzımız şöyle değiştirildi diye ithamlarla da karşı karşıyayız.

        "MÜSAADE ETMEYECEĞİZ"

        11 yıldır şu yönetimde Ak Parti kimin yaşam tarzına karıştı? 'Sen niçin böyle yaşıyorsun' böyle bir durum mu söz konusu? Bu ülkede birileri zulme uğradıysa o muhafazakar kesimdir. Şuanda bu devran değiştiği için birileri bir şeyler yapma içerisindedir. Biz sorumluluk makamında olan muhafazakar demokrat olarak bu ülkede anne babaların herkesin çocukları bize emanettir. Biz kızların erkeklerin devletin yurtlarında karışık kalmasına müsaade etmedik müsade etmiyoruz. Ne yazarlarsa yazsınlar dünayda eğitim öğretim psikolojisinin içersinde bile bunun izahı yapılamaz. Yurtlarımızda bu şekilde kızlarımızın erkek öğrencilerle ayrıştırılması çalışmalarını devam ettiyoruz. Bunun yüzde 75'ni de tamamladık. Bazı yerlerde evlerde kalma noktasında sıkıntılar yaşanıyor. Bundan neden rahatsız oluyorsunuz? Birileri yazacak diye ihbarları bir kenara atmayız. Buralarda nelerin olduğu belli değil. Karma karışık. Her tür şeyler olabiliyor. Ondan sonra anneler babalar feryat ediyor, 'devlet nerede' diye. Devletin burada olduğunu anlatmak için bu adımlar atılmaktadır. Valiliklerimiz, güvenlik güçlerimiz bu ihabrları değerlendirir. Bu ihbarları kim yapıyor. Komşular binanın içindekiler.

        "BÖYLE SORUMLULUĞUN ALTINA GİRMEYİZ"

        Bizler muhafazakar demokrat olarak buna müdahil olmak zorundayız ama bu yaşam tarzına müdahale değildir. Biz böyle sorumluluğun altına giremeyiz. Ak Parti'nin kimliğinde böyle sorumluluğun altına girmek yoktur. İlan ediyorum bulunduğum makam asla buna müsade etmez. Ben Başbakan olarak Anadolu'nun topraklarını bilen annelerin babaların bu işlere müsade etmeyeceğini bilen insanım. Nerde nasıl seslerini yükseldiğini bilen bir insanım.

        MARMARAY

        Marmaray 153 yıllık hayaldi ve bu hayal gerçek oldu. İlk sefer 4 dakika sürmedi Boğaz'ın altında mola verdik bu molada Marmaray tüplerine plaketleri çaktık. Tören sırasında Sayın Cumhurbaşkanımızın hatırlatması ile bakanımıza talimat verdik ve Marmaray'ın 15 gün ücretsiz olmasını sağladık. İlk gün 300 bin kişi Marmaray'ı kullandı. Pazar günü 350 bin kişi taşındı. Sadece İstanbul'dan değil Türkiye'nin dört bir tarafından insanlar geldi. Marmaray'da yaşanan küçük çaplı aksaklıkların da bazı çevrelerde keyif yarattığını görüyoruz. 76 milyonun tamamı Marmaray'ın gururunu yaşarken bazıları da küçük aksaklıklarından dolayı sevinç yaşıyor. Marmaray'a binmeyeceğini söyleyenlerin de Marmaray'a binip milletin gururunu paylaşmalarını arzu ediyorum.

        "BU HASTALIKLI TAVIRDIR"

        Biz Japonya Başbakanı da dahil olmak üzeri hayır duları Marmaray'ın açılışını yaparken bazı çevrelerin bunun tam tersi temennilerini açık dile getirdiğini gördük. Terör meselesinde de böyle. Şimdi ben parlamentoda bu işin mücadelesini verdiğini söyleyen partilere sesleniyorum bu konuda samimiyseniz silahın eşliğinde oy değil sözün kalemin ışığında oy almaya gayret edin. Biz buna demokraside hodri meydan diyoruz. Bakıyorsunuz Türkiye dış politikada başarısız olsun diye kendine pay çıkaranlar var. Bakıyorsunuz ekonomi çöksün Türkiye yıpransın tavrında olanlar var. Bu hastalıklı tavırdır.

        "BUNUN İÇİN TERÖRÜN BİTMESİNİ İSTEMİYORLAR"

        Muhalefeti yakından tanıyorsunuz. Bunlarda plan, proje, çözüm önerisi, sandıkta rekabet kültürü yok. 11 yıldır temennileri ülkenin başarız olması üzerinde kurulu. Bunun için terörün bitmesini istemiyorlar. Olimpiyatların Türkiye'ye gelmemesinden memnuniyet duyuyorlar. Türkiye düşmanlarının dilini kullanıyor hatta onlarla fotoğraf çektiriyorlar. Bu tavır eski Türkiye'ye ait tavırdır. Türkiye bizim olsun da ne olursa olsun anlayış bu. Yeter ki Türkiye'yi biz idare edelim ne zarar verilirse verilsin böyle diyorlar. Bize bizim çocuklarımıza dokunmasın da varsın terör devam etsin dediler. Biz özgür olalım da Türkiye'nin geri kalanı aman başını kaldırmasın dediler. Hukuk lehimize karar versin geri kalana hukuk, demokrasi lazım değil dediler. Biz Ak Parti olarak eski Türkiye'ye son verdik. Çetelere, mafyaya, Cuntaya biz hayır dedik. Şöyle eski Türkiye'ye dönün bakın benzin kuyruklarında, ekmek kuyruklarında, yağ kuyruklarında bekleyenler biz değil miydik?Şuanda 20 yaşındaki genç bunları bilmiyor. Onlar sadece AK Parti iktidarını gördüler.

        "VİTA YAĞI NEDİR BİLMEZ"

        Eskiden Vita yağı vardı sor gence bunu bilmez. Sana yağ nedir de bunu da bilmez. Sağlıklı ürünlerin hepsi ülkemizde üretilmeye başladı. Yeni Türkiye'de fakir zengin arasındaki ayrım ortadan kalkıyor.

        SSK'da kuyruklar yaşadık. Soralım emekli sandığı hastanesi nedir diye bunu gençler bilmez. O yavrularımız 9-10 yaşındaydı. Bu hastaneler birleştirildi. Artık istediğin yerde istediğin hizmeti alıyorsun. Şimdi istediğin eczaneden ilacını alıyorsun. Biz sağlığa şu kadar para gidiyor diye düşünmedik.

        "ŞİMDİ SORUYORLAR BAŞLARI AÇIK OLANLARIN HAKKINI SAVUNACAKMISINIZ DİYE"

        Kadınları başıörtülü başı açık diye ayıran biz olmadık. Bizden önceki iktidarlar ayrıma tabi tuttu. Bunların hak hukuk diye anlayışı yoktur. Ak Parti'nin böyle sıkıntısı yoktur. Biz aynı hakka ve hukuka sahip insan olarak görürüz. Bugüne kadar hepsinin hakkını savunduk savunacağız. Başıörtülü olarak siyaset yapmanın, çalışmanın, okumanın önünü açarken kimseye imtiyaz yapmadık. Şimdi soruyorlar başları açık olanların hakkını savunacakmısınız diye? Hangi hakkı kaybetti? Cevabımız çok net biz ayrımın tarafı olmadık. Böyle tasnifi asla kabul etmiyoruz. Biz bu soruyu sorunlar gibi insana tepeden bakanlardan insanlar arasında ayrım yapanlardan olmadık. Biz anamuhalefetin başörtüsü ile ilgili sorununu yaşadık gördük. Bir taraftan rozet taktılar bir yandan otobüsten attılar. Şimdi aday niçin olmasın demeye başladılar. CHP'de de başörtülü kardeşlerimiz aday olmak istiyorlarsa olsunlar. Normalleşme budur.

        YEREL SEÇİM

        Temayül aday belirleme araçlarımızdan sadece bir tanesidir. Kesin hareket noktamız değildir. Çok büyük hassasiyetle ince eliyor, sık dokuyor ve adaylarımızı ona göre belirliyoruz. Aday belirleme sürecinde çok sayıda kritere bakıyor ve yöntem kullanıyoruz. Başvuru süresini 1 Aralık tarihine kadar uzattık.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ