Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Soma'daki maden faciasını protesto etmek için Beşiktaş'a yürümek isteyen gruba polis izin vermedi

        Gayrettepe'de Soma'da yaşanan işçi ölümlerini protesto etmek için toplanan sendika temsilcileri,Mecidiyeköy'e yürüdü. Burada yapılan basın açıklamasının ardından eylem olaysız şekilde sona erdi.

        Başta DİSK ve KESK olmak üzere çeşitli sendika ve sivil toplum kuruluşu üyeleri Soma'da yaşanan işçi ölümlerini protesto etmek için Gayrettepe'de toplandı. Beşiktaş'a yürümek isteyen eylemcilere polis izin vermedi. Yapılan görüşmeler sonunda grubunMecidiyeköy'e yürümesi için izin verildi. Yaklaşık 2 bin eylemci,MecidiyeköyMeydanı'nda polis engeliyle karşılaştı. Polis, grubuMecidiyeköyMeydanı'na basın açıklaması yapması ve dağılması yönünde uyardı. Yapılan görüşmeler ardından grup üyeleriMecidiyeköyMeydanı'nda basın açıklaması yaptı .

        Grub adına basın açıklaması yapan DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, "Yüreğimiz yanıyor. Türkiye İşçi Sınıfı, Soma'da yitirdiği arkadaşları için ayağı kalkıyor. Sadece Türkiye değil, bütün dünya ayağı kalkıyor. Onların anısını yaşatmak, yakınlarına baş sağlığı dilemek ve sorumlulardan hesap sormak için işyerlerinde, meydanlarda, sokaklarda bir araya geliyoruz" dedi.

        Basın açıklamasının ardından eylem nedeniyle kapatılan yol trafiğe açıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ